Київська область захопила столичний острів

13 листопада 2012, 08:08
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
875

Київська обласна рада розпоряджається землями столичного острова Ольгин

Київська обласна рада вирішила залишити у складі заказника «Заплавний», підпорядкованого області, острів Ольгин, що входить до території Києва.

Здавалося, б нічого поганого в оголошенні острова обєктом природно-заповідного фонду немає. Якби не декілька але. По-перше, острів Ольгин ще з 1999 року є заказником відповідно до рішення Київради. А по-друге, цей острів входить до території Києва, а не Київської області. То чому обласна рада розпоряджається територією столиці? Фактично область привласнює собі київські землі.

Київська обласна рада внесла зміни до меж заказника «Заплавний», залишивши у його складі острів Ольгин площею 152,9421 га у користуванні ТОВ «Трипільське підприємство «Пролетарська правда». Іншим пунктом цього ж рішення із заказника вилучено частину його території. Тобто деякі земельні ділянки не відомо на яких підставах із заказника виключені, а київський острів Ольгин залишається у складі обласного заказника та ще у користуванні ТОВ «Трипільське підприємство «Пролетарська правда».

Обласна рада почала приймати рішення, спрямовані на захоплення острова ще з 2004 року.Вперше обласна рада у 2004 році вирішила включити острів Ольгин до підпорядкованого області заказника «Заплавний». При цьому були грубо порушені норми законодавства про природно-заповідний фонд. Фактично це рішення було спрямоване не на захист острова, а на включення його до території області. Іншими словами, прикриваючись добрими намірами, обласна рада здійснила рейдерське захоплення київського острова.

Згідно з документами, заказник «Заплавний», до складу якого обласна рада включила київський острів Ольгин, розташований в адміністративних межах селища Козин.

Шляхом таких маніпуляцій щодо зміни меж об’єктів природно-заповідного фонду обласна рада фактично «перенесла» київський острів Ольгин в адміністративні межі селища Козин.

Такі дії обласної ради суперечать Конституції України, адже відповідно до Основного Закону встановлення і зміна меж м. Києва є виключною компетенцією Верховної Ради.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.