"Критиканство" - як дзеркало сучасної української політики та політиків

13 листопада 2012, 16:13
Власник сторінки
Директор Агентства моделирования ситуаций
0
1298

Останні дні ми стали свідками критики і рішень опозиціїї стосовно її дій з боку Анатолія Гриценка, і персонально Арсенія Яценюка з боку Віктора Уколова, та ін. Постає закономірне питання, це ратуван

Останні дні ми стали свідками критики і рішень опозиціїї стосовно її дій з боку Анатолія Гриценка, і персонально Арсенія Яценюка з боку Віктора Уколова,  та ін.
Постає закономірне  питання, це ратування за майбутнє країни, за своє особисте майбутнє, чи може образи та амбіціїї водночас?
Дивно читати заяви про необхідність подання А.Яценюка у відставку після "програшу", на думку заявників, парламентських виборів. А чому вони не пішли у відставку після президентських виборів, які програла Юлія Тимошенко, чому тоді вони не визнали своєї провини в тому що так сталося? Риторичне питання, як багато інших, але і вони мають  відповідь.
Складається враження. що критики не можуть вибачити свого "невходження" у наступну ВР і особисті образи є основним підгрунттям для подібних заяв. На жаль, мусимо констатувати, що рівень політичної культури та дискусії в українській політиці, мягко кажучи, не на висоті.
Особистий рейтинг А.Яценюка на момент обєднання був найвищим, тому він і очолив опозицію. Чому тоді не  не знайшли іншого лідера? Безумовно, справжнім лідером "Батьківщини" була і залишається Ю.Тимошенко і тольки вона має моральне право говорити про такі речі, як відставка, але вона цього не зробила, не дивлячись на "цікаву" виборчу кампанію, коли Тимошенко практично"усунули" від участі в ній. Хоча в останній місяць таки додумались, що без Тимошенко результат буде не таким високим. Але до чого тут заяви про відставку колишніх вже депутатів?
Публічні заяви Анатолія Гриценка про свою особливу думку не сприяють зміцненню коаліціі опозиціонерів ні сьогодні, ні на перспективу. Навіщо "виносити" в публічну площину розбіжності у поглядах? І це риторичне питання, але і на нього можна знайти відповідь. Хоча всі розуміють, що пропозиція стосовно"обнулення" не могла бути і не буде результативною. Цікаво, а якби А.Гриценко пішов на мажоритарні вибори, як самовисуванець, або від своєї партії, чи переміг би він без підтримки тих політичних сил, з якими зараз не погоджується?
Не можна так часто говорити, що я самий, самий із всіх...., якщо не бачиш себе в претендентах на президентських виборах 2015 року. Але чи не за рано починати президентську кампанію?
Влада, з якою бореться опозиція, в такій ситуації може вже нічого не робити, а спокійно чекати, коли опозиціонери пересваряться і коаліція розпадеться. Якщо так  станеться і особисті амбіції візьмуть гору, це свідчитиме про відсутність політичних лідерів  серед опозиції....
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.