У Києві ліс хочуть перетворити на кладовище

22 листопада 2012, 08:04
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
805

У Києві планують майже на 23 га лісу облаштувати кладовище та збудувати господарські будівлі

Проект рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ритуальній службі спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» на Гостомельському шосе в Оболонському районі м. Києва для облаштування кладовища з будівництвом господарських будівель і споруд» включений до порядку денного пленарного засідання Київради 29 листопада.

Ритуальна служба хоче знищити майже 23 га лісу на території Святошинського лісопаркового господарства та заказника державного значення «Пуща-Водиця». Безумовно, проблему нестачі кладовищ у Києві необхідно вирішувати, але ж не ціною тотальних вирубок вікового лісу та ще й на території заказника! Нехай ритуальна служба спільно з Київземом підшукають іншу земельну ділянку.

Тим, хто забув, нагадаю, що відповідно до Закону «Про природно-заповідний фонд», на території заказників заборонена діяльність, яка суперечить цілям і завданням заказників.  За вирубку дерев на обєктах природно-заповідного фонду передбачена кримінальна відповідальність.

Будь-яке відведення ділянок на території лісу є протизаконним, адже у Києві діє мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок рекреаційного призначення та мораторій на видалення зелених насаджень. Мене дивує, що столичне комунальне підприємство також вирішило нищити ліс багатостраждального Святошинського лісопаркового господарства. Чому ритуальна служба вирішила «добити» цей ліс, який дерибанять Коцюбинська і Гостомельська селищні ради?

Звісно, постійна комісія Київради з питань екологічної політики, яку я очолюю, відхилила вказаний проект рішення.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.