Забудовник Биківнянського лісу нарубав дерев майже на 100 тис. грн.

27 листопада 2012, 10:49
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
645

Внаслідок самовільного знищення дерев у Биківнянському лісі у ніч з 28 на 29 жовтня 2012 року державі завдано збитків на суму майже 100 тис. грн.

Внаслідок самовільного знищення дерев у Биківнянському лісі у ніч з 28 на 29 жовтня 2012 року державі завдано збитків на суму 90 тис. 972 грн.

Як голова екологічної комісії Київради я проконтролюю, щоби компанія-забудовник відшкодувала завдані збитки. Переконаний, що ці кошти необхідно спрямувати на відновлення лісу. Звісно, знищених дерев уже не повернеш, але ми маємо зобовязати забудовника висадити нові сосни на місці вирубок».

Земельну ділянку між Броварським проспектом та вул. Путивльською, де у ніч з 28 на 29 жовтня 2012 року було знищено майже 3 га лісу, необхідно повернути Дарницькому лісопарковому господарству.

Як голова екологічної  комісії я ініціюю розірвання договору оренди і скасування рішення, яким при Черновецькому ця земельна ділянка була передана під будівництво. Такі пропозиції я виклав у депутатському запиті до керівництва міста. Переконаний, що ми повернемо цю територію Дарницькому лісопарковому господарству, адже ніякий гіпермаркет не вартий 3 гектарів столітнього лісу.

Нагадаю, що прокуратура м. Києва порушила кримінальну справу за фактом неналежного виконання службових обовязків посадовими особами ТОВ «Гранд Сіті Компані», що призвело до самовільного знищення 247 дерев та 221 куща у Биківнянському лісі.

У Києві діє мораторій на видалення зелених насаджень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.