Святошинське лісопаркове господарство проти перетворення лісу на кладовище

28 листопада 2012, 08:08
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
781

Святошинське лісопаркове господарство не давало згоди на перетворення майже 23 га лісу на кладовище

КП «Святошинське лісопаркове господарство» не надавало згоди на відведення земельної ділянки площею 22,86 га на території Київського лісництва для облаштування кладовища.

Святошинське лісопаркове господарство як землекористувач цієї ділянки виступає категорично проти знищення 23 га лісу для облаштування кладовища. Лісництво не надавало своєї згоди на передачу ділянки іншим комунальним підприємствам. А передача земельних ділянок без згоди землекористувача є порушенням норм чинного законодавства. До того ж, в Україні діє мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок рекреаційного призначення.

Безумовно, проблему нестачі кладовищ у столиці необхідно вирішувати, але ж не за рахунок знищення вікового лісу, який до того ж, є ландшафтним заказником «Пуща-Водиця». У  будь-якому випадку це рішення призведе до порушення законодавства про природно-заповідний фонд.

Тому для облаштування кладовища необхідно шукати іншу ділянку, яка не буде ані лісом, ані обєктом природно-заповідного фонду.

Зазначу, що проект рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 22,86 га ритуальній службі спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» на Гостомельському шосе в Оболонському районі м. Києва для облаштування кладовища з будівництвом господарських будівель і споруд включений до порядку денного пленарного засідання Київради 29 листопада 2012 року. Постійна комісія Київради з питань екологічної політики відхилила вказаний проект рішення.    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.