Ритуальна служба не буде знищувати ліс

29 листопада 2012, 14:10
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
560

Київська міська рада не дозволила ритуальній службі облаштувати кладовище на 23 га лісу

Київська міська рада на пленарному засіданні 29 листопада відхилила проект рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 22,86 га ритуальній службі спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» на Гостомельському шосе для облаштування кладовища з будівництвом господарських будівель і споруд.

Ритуальна служба разом із Київземом мають підшукати іншу ділянку для облаштування кладовища, яка не буде ані лісом, ані об’єктом природно-заповідного фонду. Безумовно, проблему нестачі місць для поховань необхідно вирішувати, але ж не за рахунок знищення 23 га вікового лісу!

За словами депутата, КП «Святошинське лісопаркове господарство» як землекористувач вказаної земельної ділянки не надавало згоди на її відведення.

Святошинське лісопаркове господарство виступає категорично проти відведення 23 га лісу, тим більше, що це територія ландшафтного заказника місцевого значення «Пуща-Водиця». Підкреслю, що ліс за своїм функціональним призначенням має слугувати рекреаційним потребам киян/

Нагадаю, що у Києві діє мораторій на видалення зелених насаджень та на зміну цільового призначення земель рекреаційного призначення.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.