Дозвіл на будівництво у Сирецькому гаю мають скасувати

07 грудня 2012, 08:20
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
640

Архітектурно-будівельна інспекція повинна скасувати дозвіл на будівництво у Сирецькому гаю

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві має скасувати дозвіл на проведення будівельних робіт по вул. Ризькій на території Сирецького гаю.

Сирецький гай є обєктом природно-заповідного фонду і будь-яке будівництво на його території незаконне. Тому я звернувся до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю щодо скасування дозволу на будівництво на цій території. Навіть якщо хтось багато років тому примудрився отримати у власність земельну ділянку на території парку-памятки садово-паркового мистецтва, він не має права його забудовувати.

Також я спрямував депутатські звернення до прокурора Києва і керівника столичної міліції щодо недопущення знищення парку «Сирецький гай».

Якщо забудовник вирубає хоч одне дерево на території цього парку, його одразу мають притягти до кримінальної відповідальності. Адже за вирубку дерев на території обєктів природно-заповідного фонду передбачена кримінальна відповідальність аж до позбавлення волі на строк до трьох років. Коли хтось понесе таку відповідальність, то охочих зводити собі будинки у парках і лісах стане значно менше.

А Київська міська державна адміністрація своєю чергою на наступне пленарне засідання Київради має підготувати проект рішення про скасування рішення, яким ще у 2004 році земельні ділянки на території парку «Сирецький гай»  передавались громадянам у приватну власність для будівництва.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.