На Печерську незаконно забудовують зелену зону і дитячий майданчик

10 грудня 2012, 10:44
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
599

На вул. Драгомірова, 2а у Печерському районі м. Києва впритул до дитячого майданчика на зеленій зоні ведеться будівництво багатоповерхівки

На вул. Драгомірова, 2а триває будівництво житлово-офісного комплексу з вбудованими та прибудованими приміщеннями і підземним паркінгом, незважаючи на те, що  Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю скасувала дозвіл на проведення будівельних робіт.

Архітектурно-будівельна інспекція скасувала дозвіл на будівництво на цій ділянці, тож у забудовника немає законних підстав для проведення робіт. Разом з тим, ігноруючи рішення інспекції, забудовник продовжує споруджувати багатоповерхівку на зеленій зоні впритул до дитячого майданчика. Тому я звернувся до прокуратури з проханням втрутитись у ситуацію і вжити заходів для того, щоб забудовник виконував приписи інспекції.

Кияни самостійно влаштували дитячий майданчик у дворі своїх будинків, а тепер забудовник хоче його знищити. До того ж, це будівництво призведе до порушення закону про мораторій на видалення зелених насаджень у столиці.

Ця земельна ділянка була відведена під будівництво ще у 2003 році, а у 2007 – договір оренди продовжено у судовому порядку.

Це ще одна підстава для припинення будівництва і скасування договору оренди. Адже продовження терміну договору оренди – це компетенція Київської міської ради, а не суду.

Крім того, відведення земельної ділянки відбулось із порушеннями, адже дитячий майданчик на вул. Драгомірова внесений до кадастрового плану.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.