Чи знає Янукович про хитрість Попова?

17 грудня 2012, 16:44
Власник сторінки
Журналист
0
10
Чи знає Янукович про хитрість Попова?

Які можуть бути фінансові ресурси Держбюджету та бюджету Пенсійного фонду, якщо на покриття дефіциту останнього в 2013 році виділяється 21 млрд. 763, 8 млн. гривень, що на 42 % більше, ніж в 2012 р.

В Бюджеті на 2013 рік закладається згубна практика протиставлення регіонів при виділенні коштів на соціально-економічнимй розвиток окремих територій. Порівняно з 2012 роком на цю мету виділено всього 1,34 млрд. гривень, тобто на 2,8 млрд. гривень меньше, ніж в поточному році.

В той же час критерій розподілу коштів є абсолютно незрозумілий. Взагалі не виділено коштів Закарпатській, Миколаївській, Полтавській, Тернопільській, Черкаській та Херсонській областям.

Для Чернівецької та Хмельницької областей виділено по 5 млн. гривень (0,4%), Івано-Франківській області – 8 млн. гривень (0, 6%), Вінницькій –              9 млн. гривень (0, 7%), м. Києву – 11 млн. гривень.

Разом з тим, найбільше влада дбає про соціально-економічний розвиток «своїх» регіонів. Так, для Донецької області виділено 400, 6 млн. гриивень (30%), для Луганської – 218 млн. гривень (16,3%), для Житомирської – 140 млн. гривень (10,5%). В народі ці регіони називають Донецько-Макєєвко-Єнакієвський округ ім. Януковича, Луганський ім. Єфремова і Житомирський ім. Литвина.

Із наведеного напрошується висновок про упередженість такого розподілу державних коштів.

Найгірша ситуація зараз,  з фінансуванням місцевих бюджетів. Вже зараз в поліклініках м. Києва затримують зарплату на 2 місяці. Але це ніщо в порівнянні з тим, що може чекати Київ в 2013 році, адже на наступний рік планується вилучити з бюджету міста 8,2 млрд. гривень податків на доходи фізичних осіб. Це єдине місто, щодо якого подібні вилучення передбачені в Бюджетному кодексі (майже 50%-вий податок на доходи фізичних осіб)!

Хоч і хороша людина Голова міськадміністрації О.Попов, але він, не маючи повноважень всіх киян,  будучи залежним від тієї вертикалі, яку Януковичу посилено будували, не зміг переконати Уряд, що так чинити зі столицею не можна, одним словом, не зміг захистити киян. Цілком очевидно, що в Києві має бути всенародно обраний міський голова з усією відповідальністю за долю людей, але і з правами  і можливостями їх захищати.

Чим далі може закінчитись ситуація в м. Києві? Велика неправда, що йому не вистачає лише 4 млрд. гривень, це напівправда. Не вирішені проблеми з водою, з каналізацією, реконструкцією котелен, утилізацією сміття, будівництвом нових станцій метрополітену, мостів, які вже досягли морального зносу, нових дворівневих автострад, які дозволяли б швидко подолати відстань між різними кінцями міста, парковок, які б вивільняли вулиці і зняли напругу з легень киян, які задихаються від вихлопних газів тощо.

В катастрофічному стані знаходиться ліфтове господарство і потребує термінового (!) втручання. Так що гроші забрали в киян не чесно, хоча, справедливості заради треба сказати, що не в перший раз. Змовчали тому, що «Вертикаль». Скільки зла вона вже принесла, бо застосована всюди, в тому числі і в судах. Який вихід у людей – або плати або «Вертикаль».


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.