Нові межі столиці можуть затвердити після Нового року

18 грудня 2012, 08:30
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
598

Київська міська рада має розглянути проект землеустрою щодо встановлення меж м. Києва на початку 2013 року

Тимчасова контрольна комісія Київради щодо вивчення ситуації навколо розширення меж селища Коцюбинське за рахунок земель лісового фонду м. Києва, яку я очолюю, звернулась до голови Київської міської державної адміністрації О. Попова з проханням терміново подати на розгляд Київської міської ради проект землеустрою щодо встановлення межі м. Києва.

Головне управління земельних ресурсів уже підготувало проект встановлення меж столиці і готове подати його на розгляд Київради після Нового року. Враховуючи нагальність цього питання для збереження територіальної цілісності Києва, документ необхідно розглянути на першому у 2013 році пленарному засіданні міської ради.

Основою для встановлення нової межі столиці є затверджена та встановлена в натурі (на місцевості) межа м. Києва 1964 року. Зміни межі запроектовані відповідно до Указів Верховної Ради УРСР та її Президії, прийнятих у 1976-1988 роках.

Зазначу, що Київ розпочав роботу з визначення і встановлення меж столиці ще з 1994 року. Наразі, за інформацією Головного управління земельних ресурсів, документ погоджений більшістю сусідніх сільських та селищних рад. Уже настав час схвалювати цей документ у сесійній залі Київради і передавати його на затвердження до Верховної Ради. Адже затвердження парламентом межі Києва дасть можливість захистити територію столиці від посягань Коцюбинського, Гостомеля та інших сусідніх селищ.

Нагадаю, що Коцюбинська селищна рада намагається включити до площі селища понад 4 тис. га території Києва. Також Гоцюбинською та Гостомельською селищними радами уже відчужено у приватну власність більше 600 земельних ділянок загальною площею близько 100 га на території унікального Біличанського лісу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.