У Києві з другої спроби хочуть перетворити ліс на кладовище

19 грудня 2012, 10:09
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
689

На пленарне засідання Київради вдруге поспіль виноситься питання щодо облаштування кладовища замість 23 га лісу

До порядку денного пленарного засідання Київради 20 грудня 2012 року включений проект рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 22,86 га ритуальній службі спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» на Гостомельському шосе в Оболонському районі м. Києва для облаштування кладовища з будівництвом господарських будівель і споруд.

На пленарне засідання вдруге поспіль виноситься питання щодо облаштування кладовища замість 23 га заповідного лісу. Безумовно, проблему нестачі кладовищ у столиці необхідно вирішувати, але ж не за рахунок знищення вікового лісу, який до того ж, є ландшафтним заказником «Пуща-Водиця». Нехай ритуальна служба з Київземом шукають іншу земельну ділянку, яка не буде ані лісом, ані обєктом природно-заповідного фонду.

Вказаний проект рішення уже розглядався на попередньому пленарному засіданні Київради 29 листопада 2012 року і не був підтриманий депутатами.

Думаю, депутати знову відхилять цей проект рішення і він більше не буде потрапляти до порядку денного пленарних засідань. Нагадаю, що у Києві діє мораторій на видалення зелених насаджень і мораторій на зміну цільового призначення земель рекреаційного призначення. До того ж, Святошинське лісопаркове господарство як землекористувач не надавало згоди на передачу цієї ділянки. Більше того, КП «Святошинське лісопаркове господарство» виступає категорично проти відведення майже 23 га лісу на Гостомельському шосе під облаштування кладовища.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.