Територію Києва планують збільшити до 84,9 тис. га

21 січня 2013, 08:37
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
813

До екологічної комісії Київради надійшов на розгляд проект землеустрою щодо встановлення нової межі Києва

Проект землеустрою щодо встановлення та зміни межі м. Києва передбачає збільшення території столиці з 83 тис. 585 га до 84 тис. 974,4 га.

Після моїх численних  звернень та депутатських запитів до керівництва міста, КМДА нарешті передала до Київради проект рішення щодо встановлення межі столиці. Проект землеустрою надійшов на розгляд постійної комісії Київради з питань екологічної політики. Враховуючи важливість документа для збереження територіальної цілісності Києва та захисту Біличанського лісу, екологічна комісія розгляне проект встановлення межі Києва на спеціальному засіданні 22 січня.

Документ передбачає включення до території столиці 2 тис. 75,7 га земель Київської області з одночасним виключенням з меж Києва і передачі області 686,3 га.

Зокрема, до території Києва планується включити селище Коцюбинське, яке з 2008 року дерибанить Біличанський ліс. Я вкотре наголошую, що затвердження межі столиці збереже багатостраждальний Біличанський ліс від знищення. І закликаю Верховну Раду, особливо тих народних депутатів, які раніше працювали у Київраді, якомога швидше затвердити нові межі Києва. Це вкрай необхідне рішення для збереження 4 тис. га столичного лісу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.