Екологічна комісія Київради схвалила нові межі столиці

22 січня 2013, 11:51
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
596

У комісіях Київради розглядається проект землеустрою щодо встановлення і зміни меж Києва

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики схвалила проект рішення «Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення та зміни межі міста Києва».

Відповідне рішення ми прийняли сьогодні на засіданні комісії.

Документ буде винесений на найближче пленарне засідання Київради, що відбудеться у лютому. Після цього проект нової межі столиці впродовж місяця має погодити Київська область, а потім затвердити Верховна Рада. Враховуючи важливість цього документа для збереження територіальної цілісності столиці і захисту Біличанського лісу, парламент має прийняти вольове рішення і затвердити межу Києва якомога швидше. Адже згідно із Конституцією встановлення межі Києва є винятково компетенцією Верховної Ради.

Думаю, що проект землеустрою щодо встановлення і зміни межі м. Києва може бути переданий до Верховної Ради України у квітні 2013 року.

Затвердження межі столиці є фактично єдиним механізмом захисту території Києва від посягань сусідніх селищних рад в умовах, коли суди приймають абсурдні рішення, що дозволяють Коцюбинському дерибанити Біличанський ліс, і ставлять під загрозу територіальну цілісність Києва.

Проект землеустрою щодо встановлення і зміни межі м. Києва передбачає затвердження території Києва площею 84 тис. 974,4 га та зміну території районів Київської області, зокрема зменшення Броварського району на 70,2 га, Бориспільського – на 799,4 га, Вишгородського – на 863 га, Ірпінської міської ради – на 87,9га, а також збільшення Обухівського району на 417,3 га та Києво-Святошинського – на 13,8 га.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.