У київського лісу хочуть відібрати статус нацпарку?

22 січня 2013, 13:43
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
613

Прокуратура хоче позбавити природоохоронного статусу майже 1,9 тис. га столичного лісу?

Прокуратура м. Києва опротестувала рішення Київради, згідно з яким майже 1900 га землі отримали природоохоронний статус.

Прокуратура м. Києва з невідомих причин опротестувала рішення Київської міської ради про надання Національному природному парку «Голосіївський» земельних ділянок площею 1888,18 га.

Прокуратура опротестувала рішення Київради, згідно з яким майже 1900 га лісу отримали природоохоронний статус. Оскільки протест прокуратури зупиняє дію рішення Київради, то ці 1900 га лісу перестали бути обєктом природно-заповідного фонду. Фактично всі наші зусилля, спрямовані на захист цього лісу від самовільних вирубок і забудови, зведені нанівець одним розчерком пера заступника прокурора. Залишається лише одне запитання: кому це вигідно?

Нагадаю, що Національний природний парк «Голосіївський» створений Указом Президента ще 2007 року. І відповідно до цього указу Київрада передала Голосіївському парку земельні ділянки, на яких він розташований. На території НПП «Голосіївський» є 17 видів рослин та 7 видів хребетних тварин, занесених до Червоної книги України.

Про яку природоохоронну діяльність можна говорити в такій ситуації? Прокуратура фактично блокує ініціативи щодо захисту майже 1,9 тис. га лісу та червонокнижних рослин і тварин, які зустрічаються на його території. Протест прокуратури призведе до суттєвого зменшення територій, що мають природоохоронний статус у столиці. Як голова екологічної комісії я не можу цього допустити. Тому постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики вирішила відхилити вказаний протест прокуратури.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.