Забудовника Сирецького гаю позбавлять ділянки через суд?

23 січня 2013, 07:47
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
730

Прокуратура оскаржує в суді держакти на землю у Сирецькому гаю

Прокуратура Шевченківського району м. Києва пред’явила до Шевченківського райсуду позовні заяви про визнання незаконними і скасування рішень Київради про відведення під забудову земельних ділянок на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Сирецький гай».

Прокуратура відреагувала на моє депутатське звернення і провела перевірку законності відведення громадянам під забудову земельних ділянок на території парку-памятки садово-паркового мистецтва «Сирецький гай». Як наслідок, прокуратура звернулась до суду щодо скасування цих землевідводів та держактів на землю. Сподіваюсь, суд також стане на бік захисту парку від протиправної забудови.

Нагадаю, що земельні ділянки на території Сирецького гаю були відведені 9 громадянам під забудову іще у 2003 та 2004 роках. На початку грудня 2012 року на цій території забудовник намагався встановити будівельний паркан.

Ще раз підкреслюю, що Сирецький гай – це  парк-памятка садово-паркового мистецтва. А за вирубку дерев на території обєктів природно-заповідного фонду передбачена кримінальна відповідальність аж до позбавлення волі на строк до трьох років. Коли хтось понесе таку відповідальність, то охочих зводити собі будинки у парках і лісах стане значно менше.

Також за моїм депутатським зверненням слідчим відділом Шевченківського районного управління ГУ МВС України в м. Києві розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.