Дякую киянам, які допомагали в роботі над новим Генпланом столиці

23 січня 2013, 14:13
Власник сторінки
Начальник КО "Інститут Генерального плану міста Києва"
0
1469
Дякую киянам, які допомагали в роботі над новим Генпланом столиці

Новий Генплан Києва варто приймати вже хоча б з поваги до тих тисяч киян, які висловили нам свої побажання, а ми їх, у свою чергу, врахували.

Проект Генерального плану Києва, робота над яким тривала чотири роки, передано замовникові – ГУ містобудування та архітектури Київської міськдержадміністрації. Його ще обговорюватимуть на Містобудівній раді, він проходитиме експертизу, і, сподіваюся, перш ніж потрапить до Київради, узгоджуватиметься Кабміном. Отже, документ розглядатиметься якнайретельніше. І все ж неможливо прийняти рішення, яке буде зручним для всіх. 

Та коли приймається будь-яке містобудівне рішення, завжди береться до уваги суспільна потреба. І ми повинні робити те, що необхідно для більшості і краще для міста в цілому. До розробки проекту Генерального плану міста залучаються проектні організації, які мають відповідну ліцензію, спеціалістів, сертифікованих для розроблення містобудівної документації з вищою професійною архітектурною або містобудівною освітою, практичним досвідом.

Водночас громадяни й громадські організації можуть брати участь у громадських слуханнях. На адресу проекту - і це природно в сучасних умовах - звучало чимало немотивованої критики. Але набагато більше киян та громадських організацій в ході слухань проекту внесли свої пропозиції, більшість яких - близько тисячі - прийняті або враховані. 

Приміром, виявили активність  Національний екологічний центр України, Спілка вільних журналістів «Природа над усе» та комітет мікрорайону «Батиєва гора», які надали пропозицію щодо збереження Солом’янського парку.

Громадська організація «Громадський контроль» запропонувала виключити розміщення житла за рахунок частини території Павлівського саду в районі вул. Обсерваторної. 

Громадські організації Всеукраїнського благодійного фонду «Спорт проти  наркотиків, тютюну та зловживання алкоголем», «Асоціація пляжного футболу», «Академія молоді» рекомендували урахувати у Генплані пропозиції з розвитку пляжних видів спорту, формування спортивних зон в парку Дружби народів, інших парках на Дніпровських островах. Згідно з їх пропозиціями розроблено схему велосипедних доріжок та пішохідних зон.

Ефективний зворотній зв'язок встановлено в соціальній мережі Facebook, де на сторінці «Генеральний план Києва» розгортаються справжні дискусії серед киян та навіть іногородніх. Ми користуємося всіма механізмами взаємодії з громадськістю та розглядаємо всі можливі пропозиції. 

Вважаю, що новий Генплан варто приймати вже хоча б з поваги до тих тисяч киян, які висловили нам свої побажання, а ми їх, у свою чергу, врахували.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Киев,Киевсовет,Киевгорадминистрация,КГГА,Генплан Киева,Київ,Київрада,генплан Києва,Генплан-2025
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.