Як Віктор Янукович спонукає до вивчення української історії

05 лютого 2013, 13:58
Власник сторінки
громадський та політичний діяч
0
2676

Думаю, було би корисно до нашого політичного знання Межигір’я додати і знання історичне...

Останнім часом українці активно почали цікавитись Межигір’ям, щоправда, у політичному контексті. Проте, наскільки це місце було значимим для наших пращурів і чому воно шанувалося майже як Печерська лавра – достеменно майже ніхто не знає.

Я вже читав про історію Межигір’я у книзі «Киев теперь и прежде 988-1888гг.», у зібранні творів Михайла Максимовича, датоване 1865 роком. Проте нещодавно до рук потрапило ще одне цікаве і відоме видання Івана Фундуклея «Обозрѣніе Кіева въ отношеніи в древностямъ», видане у Києві у 1847 році. Як відомо, Фундуклей був київським цивільним губернатором, який допоміг видати низку цінних сьогодні матеріалів про Київ і Київщину.

Думаю, було би корисно до нашого політичного знання Межигір’я додати і знання історичне.

А тому - кому цікаво почитати про історію, життя та значення Межигірського монастиря, чому його так шанували запорожці, про його багатства та угіддя, про величезні Володимирові дуби та джерела, які були тут раніше – читайте за цим посиланням http://ridna.ua/2013/02/ivan-funduklej-mezhyhirskyj-monastyr-1847-r/

А малюнки Тараса Шевченка «Межигірський Спас», старі поштівки із зображенням монастиря, пароплавної пристані можна подивитись за цим посиланням http://ridna.ua/2010/11/yak-opysuvaly-mezhyhirya-u-19-stolitti/  До речі, тут також наведені і кілька переказів щодо колишнього вигляду території Межигір’я.

Тож, вивчайте історію та насолоджуйтесь :)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.