Майже 1 га Сирецького гаю повернуть місту

05 лютого 2013, 14:41
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
565

Київрада має скасувати усі землевідводи на території Сирецького гаю

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики схвалила проект рішення, яким передбачено скасування усіх землевідводів по вул. Ризькій на території Сирецького гаю.

 

Комісія підтримала мою ініціативу щодо скасування рішень Київради зразка 2003-2004 років, якими фізичним особам під забудову були відведені 9 ділянок по 10 соток. Разом це майже 1 гектар парку-памятки садово-паркового мистецтва «Сирецький гай». Київрада зобовязана якомога швидше скасувати ці протизаконні землевідводи, не чекаючи поки завершиться судова тяганина.

 

Парк-памятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Сирецький гай» створено ще 1994 року.

 

Будь-яке будівництво на цій території призведе до порушення законодавства, адже у столиці діє мораторій на видалення зелених насаджень. Щоб не допустити знищення парку, який, до того ж, має природоохоронний статус,  необхідно скасувати ці землевідводи і повернути ділянки місту. Адже забудовник уже намагався встановити будівельний паркан прямо між деревами. Кожен день зволікання може коштувати знищення вікових дерев.

 

Нагадаю, що на початку грудня 2012 року на території Сирецького гаю на вул. Ризькій, 57-г забудовник намагався встановити будівельний паркан. Тоді я спрямував депутатські звернення до міліції, прокуратури, екологічної та архітектурно-будівельної інспекцій щодо недопущення незаконної забудови зеленої зони.  За моїм депутатським зверненням слідчим відділом Шевченківського районного управління ГУ МВС України в м. Києві розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні.

 

А Окружний адміністративний суд м. Києва розглядає справу про скасування рішень Київради, якими земельні ділянки по вул. Ризькій на території Сирецького гаю відводились під забудову, та скасування державних актів на ці земельні ділянки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.