Після І кварталу бюджет необхідно переглядати

08 лютого 2013, 09:22
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
627

Бюджет Києва за підсумками І кварталу має бути переглянутий

Бюджет Києва на 2013 рік не забезпечить нормального функціонування міста, тому має бути переглянутий за підсумками І кварталу.

Насправді цей бюджет майже не відрізняється від того проекту, який розглядався наприкінці грудня минулого року і не знайшов підтримки у депутатського корпусу. Доходи збільшені лише на півмільярда, а основна проблема – величезні вилучення на користь державної скарбниці – так і не вирішена. Тому за підсумками І кварталу державний бюджет має бути переглянутий з метою зменшення вилучень зі столичної скарбниці або збільшення субвенції на виконання Києвом функцій столиці. Бо за цим бюджетом увесь рік Києву жити неможливо.

Вилучення з бюджету Києва на користь державного складають 8,2 млрд. грн., тоді як трансферти місту з державної скарбниці – навіть менше 3 млрд. грн.

Цих 8 млрд. грн. можна було би спрямувати і на підвищення зарплат бюджетникам, і на будівництво метро, і на ремонт доріг, які цієї зими перетворилися на суцільні вибоїни, і на будівництво сміттєпереробного заводу, і на модернізацію Бортницької станції аерації, і на багато інших інфраструктурних об’єктів. Натомість уряд забирає у киян ці кошти.

Нагадаю, що загальний обсяг доходів бюджету м. Києва на 2013 рік складає 18 млрд. 541 млн. грн., а загальний обсяг видатків – 18 млрд. 243 тис. грн.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.