Ось чому Вищий адмінсуд боїться оприлюднювати рішення(Документи)

12 лютого 2013, 18:08
Власник сторінки
Журналист
0
23
Ось чому Вищий адмінсуд боїться оприлюднювати рішення(Документи)

Суд не хотів зайвого розголосу справи і моїх пояснень. Навіть інформації про це боялись представники владних і не провладних фракцій парламенту.

Окремі депутати, які сфальшували вибори, бояться, що судовий прецедент задіне їх, а ст.81 Конституції України сприймається ними без врахування інтересів громадян України та ст.. 1,3,5,8 Конституції України. Таємне стане все одно явним. Справедливість переможе (моб.тел. 096-538-78-75 )



                      Депутати Вінницької обласної ради

                          Вінницька обласна рада, вул. Соборна, 70, м. Вінниця, 21100                              

       моб.тел. 067-7521992                                                             

                       

“17”  листопада 2012 року      

 

                                                                   Прокурору Вінницької області

                                                                                 МРИХИНУ О.М.

                                                     

                  Начальнику управління Служби безпеки

                           України у Вінницькій області

                                             РАТІЄВУ С.В.

 

 

ОКРЕМО  подається                                                                             О С О Б И С Т О !!!

                                                                           Генеральному прокурору України

                                                                                        ПШОНЦІ В.П.

                                                                   вул.Різницька, 13/15, м.Київ-11, п.інд.01011.

                                                                                                                          О С О Б И С Т О !!!   

                                                                   Голові Служби безпеки України

                                                                                    КАЛІНІНУ І.А.

 

           У порядку ст.102 Конституції України направляється                                 

                                                                        Президенту України

                                                                                   ЯНУКОВИЧУ В.Ф.

                                                                                              вул.Банкова, 11, м.Київ, п.інд.01220.

 

                                              

          ДЕПУТАТСЬКЕ   ЗВЕРНЕННЯ 

 про  прикриття організованої злочинної діяльності

під час встановлення підсумків голосування ОВК № 11, а також

додаткова ЗАЯВА  про  ЗЛОЧИНИ вказаної  оргзлочинної групи;

ЗАЯВА  про  ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ  БЕЗПЕКИ

 

З 29 жовтня 2012 року на адресу прокуратури Вінницької області почали надходити заяви та повідомлення про злочини, відповідальність за які встановлена ст.157, ст.158, ст.296, ст.255 та ін. КК України, щодо явно злочинного, широкомасштабно організованого, зокрема, і місцевими можновладцями, олігархами, правоохоронцями і суддями, систематичного перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права, поєднані з підкупом, або примушуванням, а також про ухилення більшості членів виборчої комісії від участі у роботі цієї комісії без поважних причин, вчинені із застосуванням насильства, знищення чи пошкодження майна, вчинені за попередньою змовою групою осіб, а також вчинені членами окружної виборчої комісії (ОВК) одномандатного виборчого округу (ОВО) № 11 по виборах народних депутатів України.

Надходили заяви та повідомлення про злочини, що вчинені також іншими службовими особами, з використанням свого службового становища, вчинення втручання службових осіб з використанням  службового становища,  у здійснення ОВК № 11 її повноважень, установлених законом, вчинені шляхом незаконної вимоги чи вказівки з метою вплинути на її рішення.  

Також надходили заяви та повідомлення про масову злочинну фальсифікацію виборчих документів в ОВК № 11, про здійснення штучних перешкод у прийомі, реєстрації та розгляду виборчих документів, передбачених Законом України «Про вибори народних депутатів України», що було в цілому  вчинено із злочинною метою визнання на підставі  вчиненої злочинної фальсифікації переможцем у виборах по одномандатному виборчому округу № 11 кандидата у народні депутати України Домбровського Олександра Георгійовича. Надходили й інші заяви та повідомлення про злочини, що вчинені у зв’язку із поточним виборчим процесом.

Зокрема, згадані заяви та повідомлення про злочини подавались 29.10.2012 р. (Вих. № 350/12) на адресу органів прокуратури, СБУ та МВС України офіційним  спостерігачем від ВО «Батьківщина» правозахисником адвокатом ПАЛІЄМ Валерієм Максимовичем (Поштова адреса: аб.скр.8084, вул.Соборна 8, м.Вінниця-50. 21050. тел.:35-14-54, моб:(097)251-60-05)

31.10.2012 р. ним же подавалась ще одна (Копії обох надаються)

31.10.2012 р. подавалась письмова заява про злочини депутатом Вінницької обласної ради, кандидатом у народні депутати України СОЛЕЙКО Наталією Петрівною (адреса місця проживання: вул. Квятека, 9, кв.23, м.Вінниця, моб:(098)517-00-23)

01.11.2012 р. письмова заява про злочини подавалась також і діючими народними депутатами України, вони же кандидати у народні депутати України по загальнодержавному округу: ПАВЛОВСЬКИМ Андрієм Михайловичем  і ДУБОВИМ Олександром Федоровичем.  (Копія додається)

31.10.2012 року заяву про злочини з приводу проникнення до кімнати, де зберігалась виборча документація та її пошкодження також подавала ще й окружна виборча комісія ОВО № 11.

У період з 29.10. по 05.11.2012 року, крім зазначених письмових заяв про злочини, десятки разів вищеназвані та інші особи робили також усні заяви, повідомлення про вказані злочини, що пов’язані із виборчим процесом, по телефону екстреного виклику міліції «102», на які органи МВС належним чином не реагували.

Крім цього 29.10.2012 р. Солейко Н.П. повідомляла про злочини по телефону на «гарячу лінію» УСБУ у Вінницькій області. Також  по телефону  «гарячої лінії» УСБУ у Вінницькій області, а також по телефону «102» про злочини усно повідомляв 01.11.2012 р. депутат облради Свитко С.М.  Він також 01.11.2012 р., користуючись статусом депутата обласної ради був невідкладно прийнятий як начальником, так і першим заступником названого УСБУ Ратієвим С.В. і Федоренком О.О.  Окрім цього 01.11.2012 р. Свитко С.М. невідкладно був прийнятий прокурором Вінницької області Мрихиним О.М.  Під час зазначених особистих прийомів Свитко С.М. також робив усні заяви про низку вищевказаних злочинів.

Відразу просимо провести перевірку та вилучити у відповідних службах органів МВС та СБУ у Вінницькій області звукозаписи всіх таких усних заяв чи повідомлень.

Одночасно місцеві та республіканські ЗМІ також неодноразово повідомляли про численні факти вчинення згаданих злочинів, на що правоохоронні органи явно злочинно досі не реагують. Відразу просимо підібрати та залучити до матеріалів перевірки і всі публікації ЗМІ, які містять повідомлення про злочини.

Наскільки нам відомо, всі зазначені письмові заяви про злочини під час виборчого процесу у період з 29.10.2012 року по 05.11.2012 року були направлені за належністю до прокуратури Вінницької області, про що заявників офіційно не повідомлялось. Відразу також просимо провести з цього приводу перевірку.

Також грубо порушуючи вимоги статей 2, 4, 94, 95, 97 і 98 КПК України, до цього часу не забезпечено надання правоохоронними органами вказаним вище особам, які подавали заяви, відповідних повідомлень про результати перевірки та прийняті рішення. Просимо провести перевірку і з приводу таких грубих порушень вимог ст.ст.97, 98-2, 99  КПК України.

Вважаємо, що таким чином, зловживаючи владою або службовим становищем, тобто шляхом вчинення працівниками правоохоронних органів тяжкого злочину,  відповідальність за який передбачена ч.3 ст.364 КК України, поки що безкарно здійснюється  злочинне прикриття зазначеної вище оргзлочинної діяльності під час виборчого процесу в межах ОВК ОВО № 11.

 У зв’язку із наведеним, користуючись конституційними та іншими правами, свободами та гарантіями, що містяться у вимогах статей 1, 3, 8, 9, 11, 15, 19, 21, 22, 24, 28, 38, 55, 59, 64 Конституції України, а також у зазначених інших нормах чинного законодавства України, вимушені подавати перш за все ЗАЯВУ про злочини, одночасно із ЗАЯВОЮ про забезпечення безпеки та ДЕПУТАТСЬКИМ ЗВЕРНЕННЯМ.

Відтак, перш за все відповідно до вимог статей 2, 4, 94, 95, 97 і 98 КПК України, наполягаємо на негайному вжитті всіх необхідних і можливих заходів по припиненню і запобіганню подальшого здійснення злочинної діяльності, а також документуванню чи належному збиранню доказів та провести відповідну перевірку і порушити кримінальні справи за ознаками злочинів, які пов’язані із виборчим процесом в ОВК ОВО № 11, за фактами, які наводяться у вищезгаданих заявах про злочини, що передбачені ч.2 і ч.3 ст.364; ч.ч.1, 2, 3 і 4 ст.157; ч.ч.2, 3, 12 ст.158; ч.ч.1 і 3 ст.296; ч.2 ст.342 і ч.1 ст.255,     а можливо і ч.2 ст.365 та ін. КК України.

 

Одночасно, відповідно до вимог ч.5 ст.97 КПК України, відразу просимо  забезпечити належне проведення відповідних дій оперативно-розшукового характеру для виявлення і фіксації, саме органами СБУ (у зв’язку з участю у злочинах працівників органів МВС та прокуратури і вищих посадових осіб України та Вінницької області) злочинних зв'язків та дій зазначених у заявах про злочини осіб, зокрема, Домбровського О.Г., Гройсмана В.Б., та ін., а також  інформація про організовану та іншу злочинну діяльність

Вважаємо, що у будь-якому випадку має бути одночасно застосоване як передбачене ч.5 ст.97 КПК України належне проведення оперативно-розшукової діяльності, так і передбачене Законами України, зокрема: „Про прокуратуру”, «Про міліцію», „Про оперативно-розшукову діяльність”, „Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю” та ін., обов’язкове високопрофесійне проведення належної та ефективної оперативно-розшукової діяльності з метою виявлення всіх організаторів, підбурювачів та виконавців всіх без виключення злочинів!

 

При цьому відразу робимо також ЗАЯВУ про забезпечення безпеки, у відповідності з вимогами ст.52-1 і ч.3 ст.97 КПК України, у зв’язку з тим, що існує реальна загроза життю і здоров’ю заявникам про злочини, потерпілим, свідкам і нам з боку вказаного вкрай знахабнілого від безкарності, оргзлочинного угрупування, котре має прикриття у середовищі керівництва органів МВС і прокуратури, котре заради помсти, а головне - подальшої наживи готові на будь-який злочин, відносно будь-кого!

Реальна загроза є також у тому, що найманці оргзлочинного угрупування з 29.10. по 01.11.2012 р. вже здійснювали санкціоновані владою безкарні злочинні напади, погрози розправою та вбивством!!! 

Вся відповідальність за реально можливі тяжкі наслідки невжиття безпеки, як і відповідальність за  ст.380 КК України, покладається і на органи прокуратури та СБУ!

 

Одночасно надається відповідно до вимог ст.49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також ст.ст.2, 11, 13, 15 і 30 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» ще і наше ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕНЯ з проханням:

1/здійснити належну, повну, всебічну та об’єктивну перевірку наведених фактів і доводів,

2/до якої просимо залучити і нас,

3/вжити всіх можливих та необхідних заходів прокурорського реагування,

4/надати нам докладну письмову відповідь із роз’ясненнями з наведених доводів і питань.

 

Копія даних заяв про злочин та забезпечення безпеки і депутатського звернення направляється для реагування і організації перевірки вказаних заяв про злочини на особистий контроль на адресу Президента України - гаранта додержання Конституції і законів України, прав і свобод людини і громадянина, на адресу   Генерального прокурора України і Голови СБУ тому, що за умов жахливої, загальновідомої корумпованості місцевих правоохоронців відбувається широкомасштабне прикриття наведеного злочинного беззаконня з боку всіх гілок діючої влади.

Одночасно звертаємось до ЗМІ, і до провідних державних діячів України, до міжнародної спільноти.

За браком часу стисло наводимо відомі нам обставини вчинення згаданих вище злочинів. Для зручності відомі нам факти і окремі свої доводи поки що наводимо у попередньому, дещо систематизованому вигляді, в окремих, пронумерованих епізодах злочинної діяльності, як перелік, так і зміст яких має бути вдосконаленим шляхом належного досудового слідства та проведення відповідної оперативно-розшукової діяльності.

 

Загальна мета та обставини вчинення злочинів є такими.

Для усвідомлення того, що саме, коли і як відбувалось під час виборчого процесу в ОВК № 11, що призвело з початку до жахливого злочинного перешкоджання виборчого права, а потім до злочинної фальсифікації виборчих документів в ОВК, а як наслідок - до злочинних дій під час встановлення підсумків голосування в ОВО № 11, стисло наводимо загальні обставини, наскільки вони нам відомі.

Отже, 29.10.2012 р., приблизно опівдні, всім штабам політичних партій та кандидатам у народні депутати України стали відомі підсумки голосування, за даними оригіналів 100% протоколів ДВК округу № 11, що кандидат у народні депутати України Солейко Н.П. перемогла з перевагою у 931 голос головного опонента Домбровського О.Г.  Але останній, за попередньою змовою із низкою місцевих можновладців, олігархів, правоохоронців і суддів, а також групою кримінальних елементів так званого «Вінницько-хуторського бандугрупування», яких у подальшому ми називаємо «прихильниками Домбровського О.Г.», вирішили злочинним шляхом, штучно змінити результати законного волевиявлення виборців округу на користь Домбровського О.Г. 

Підлягає перевірці склад організованої злочинної групи прихильників Домбровського О.Г.:

- Домбровський О.Г. та працівники його виборчого штабу, довірені особи та офіційні спостерігачі в ОВК № 11.

- Більшість (12 – 14 із 18-ти) членів окружної виборчої комісії  одномандатного  виборчого округу № 11 на чолі, спочатку, із заступником голови ОВК Ямпільським Ю.В., а потім Стаднік О.А., секретарем комісії Андросович І.П.

- Особи, які входять до складу так званої «Партії вінничан», зокрема: Порошенко П.О., Домбровський О.Г., Заболотний О.Г., Гройсман В.Б., Аксельрод Р.Б., Коровій В.В., Слишинський В.І., Рева А.А. та ін.

- Вінницькій міський голова Гройсман В.Б., разом із деякими задіяними у вчиненні злочинів підлеглими, зокрема, головою Правобережної адміністрації  Вінницької міської ради Бондарем Ю.Г.

 - Заступники голови Вінницької обласної державної адміністрації Аксельрод Р.Б. і  Дерун Г.Г.

- Начальник УМВС України у Вінницькій області Нонік В.В., начальник Вінницького міського управління названого УМВС Куций Ю.І., переодягнуті  працівники міліції, працівники спецпідрозділу «Беркут».

- Голова і судді Вінницького апеляційного адміністративного суду, які брали участь у вчиненні злочинів: Кузьмішин В.М., Мельник-Томенко Ж.М., Білоус О.В., Залімський І.Г., а також Вінницького окружного адміністративного суду: Воробйова І.А., Вергелес А.В., Томчук А.В.,  Віятик Н.В., Чернюк А.Ю. і Альчук М.П.,

- особи, що діяли у складі «Вінницькохуторського» оргзлочинного угрупування, на чолі із депутатом Вінницької обласної ради Чорнооким С.М.,

Під час виборчого процесу, поняття і засади якого визначені ст.11 Закону України «Про вибори народних депутатів України» (далі названим Законом чи Законом про вибори), у період з 29 жовтня 2012 року по 12 листопада 2012 року вищезазначена ОЗГ вчинила численні злочинні дії, які грубо порушують права, свободи та інтереси Солейко Н.П. і десятків тисяч виборців зазначеного виборчого округу № 11.

Окремо наголошуємо, що зазначені організовані злочинні дії містять всі ознаки загрози Національній безпеці України!!!  Наслідком злочинного формування влади, неможливість народу законно, демократично обрати владу, невжиття своєчасних та ефективних заходів реагування може спричинити акції громадянської непокори і, без перебільшення, бути початком громадянської війни із десятками і сотнями тисяч жертв.

Відразу зазначимо, що застосована прихильниками Домбровського О.Г. вся сила влади була використана проти представника Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Солейко Н.П., з метою саме злочинного спотворення волевиявлення виборців та недопущення визнання її обраною вінничанами депутатом Верховної Ради України.

Так, приблизно опівдні 29.10.2012 року зазначеними особами почали здійснюватись тяжкі та інші злочини, відповідальність за які передбачена ч.2 і ч.3 ст.364; ч.ч.1, 2, 3 і 4 ст.157; ч.ч.2, 3, 12 ст.158, можливо ч.2 ст.365; та ін. КК України.

 

ПЕРШИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності. Початком легалізованих злочинних дій зазначеної ОЗГ було блокування 29.10.2012 року роботи ОВК № 11. Так, голова ОВК Сергій Сітарський приблизно о 15 годині оголосив 45-хвилинну технічну перерву, після завершення якої,  починаючи приблизно з 16 год. 15 хвилин, згадана більшість членів ОВК № 11, на чолі із заступником ОВК Юрієм Ямпільським, явно корупційно заінтересованих у перемозі на виборах Домбровського О.Г., організовано, за попередньою змовою, на засідання  ОВК не з’явились без поважних на це причин, ухилившись від участі у роботі комісії, порушивши Присягу та обов’язки членів виборчих комісій.

Такі явно умисні злочинні дії більшості членів ОВК № 11 безпосередньо порушували права, свободи та інтереси як Солейко Н.П., так і більше двохсот суб’єктів виборчого процесу з числа членів дільничних виборчих комісій (ДВК), офіційних спостерігачів, довірених осіб, журналістів, працівників міліції які вимушені були другу добу потерпати у коридорах та приміщеннях ОВК  в нелюдських, незручних умовах у чергах  на здачу виборчої документації окружній комісії.

Офіційні спостерігачі, довірені особи кандидатів та журналісти були свідками того як на той час голова ОВК № 11 С.Сітарський особисто  обдзвонював згадану більшість членів ОВК, намагаючись повернути їх до роботи, але вони явно за попередньою змовою на засідання ОВК не з’явились. Приблизно о 18 годині 30 хвилин ОВК № 11 все ж таки розпочала свою роботу, в якій взяло участь  4-5 членів ОВК, які працювали до 06 години ранку 30.10.2012 р. Але згадана організована більшість членів ОВК у кількості 13 осіб вчинювали злочинне перешкоджання протягом 14 годин, з’явились ці особи на засідання комісії лише приблизно о 12-й годині 30 жовтня 2012 року.

Інформація про вказані злочини наводилась у різних засобах масової інформації, на що правоохоронні органи досі не реагують. Крім того, наводилась ще 29.10.2012 р. у зазначеній вище первісній заяві Палія В.М. про злочини (Вих. № 350/12).   Тобто, у період з 16 год. 15 хв. 29.10.2012 р. по ранок 30.10.2012 р., протягом 14 годин, було вчинено перешкоджання здійсненню виборчого права шляхом ухилення згаданими 13-ма членами вищеназваної виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин, вчинені за попередньою змовою групою осіб, а також членами виборчої комісії з використанням свого службового становища, а відтак було вчинено злочини, відповідальність за які передбачена ч.1 і ч.3 ст.157 КК України.

 

 

 

ДРУГІЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності.  У період з вечора 29.10.2012 р. і вночі з 29 на 30.10.2012 року внаслідок явно організованої за попередньою змовою злочинної діяльності (з приводу чого також вже подавались до органів МВС відповідні заяви про злочини), довірені особи кандидата у народні депутати України Домбровського О.Г., а саме: Юрій Зажирко, Олександр Козяр та Ігор Приленський, а також інші «прихильники Домбровського», що діяли у складі «Вінницько–хуторянського» оргзлочинного угрупування, та представлялись журналістами - діяли разом.

Зазначені особи у різний спосіб (одночасне вчинення  криків, запитань, заяв, зауважень, штучних скандалів,  різні провокації тощо) систематично та за попередньою змовою перешкоджали роботі по прийому виборчої документації, явно навмисно затягували діяльність ОВК № 11.

Наведені вище продовжувані системні, за попередньою змовою, явно умисні і злочинні дії більшості членів ОВК № 11, на чолі із заступником ОВК Ю.Ямпільським, а також вказаними вище особами, що відбувались з вечора 29.10.2012 р. і вночі з 29 на 30.10.2012 року,  також продовжували безпосередньо порушувати права, свободи та інтереси вже біля двохсот суб’єктів виборчого процесу з числа членів ДВК, офіційних спостерігачів, довірених осіб, журналістів, працівників міліції, які також вимушені були решту другої доби продовжувати потерпати у коридорах та приміщеннях ОВК  в нелюдських незручних умовах у чергах  на здачу виборчої документації.

Інформація про вказаний злочин наводилась у різних засобах масової інформації, а також у протоколі усної заяви (повідомлення) офіційного спостерігача від ВО «Батьківщина» Палія В.М. про злочин від 31.10.2012 року (додається), на що правоохоронні органи також незаконно досі не реагують.

Тобто, у період з вечора 29.10.2012 р. до 01.11.2012 р., зазначеною групою довірених осіб та офіційних спостерігачів від кандидата у народні депутати України Домбровського О.Г., під явним керівництвом його прихильників Ю.Зажирко, О.Козяра та І.Приленського, а також інших прихильних до них чи злочинно найнятих осіб, умовно кажучи «журналістів» - осіб, яких потрібно встановити, було також вчинено перешкоджання здійсненню виборчого права шляхом різних перешкод, вчинені за попередньою змовою групою осіб, а також членами виборчої комісії з використанням свого службового становища, а відтак було вчинено злочини, відповідальність за які передбачена ч.1 і ч.3 ст.157 КК України.

 

ТРЕТІЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності.  У зв’язку з тим, що зазначені вище злочини не зупинили роботу ОВК № 11, тому вказана ОЗГ, використовуючи свій злочинний вплив на місцевих можновладців та правоохоронні структури, для посилення подальших перешкоджань діяльності ОВК № 11  29 жовтня 2012 року організувала і двічі  здійснила вимикнення подачі електроенергії до адміністративної будівлі по вул. Космонавтів, 30. м. Вінниці, де знаходиться приміщення ОВК № 11.

Явно злочинне вимкнення подачі електроенергії було вчинено спочатку приблизно з 19 до 20 години, а потім з 22-ої години 29.10.12 р. і до 9-ої години 30.10.2012 року. Таке явно злочинне перешкоджання, протягом 12 годин роботі ОВК № 11, звичайно, що перешкоджало здійсненню виборчого права всіма суб’єктами виборчого процесу, здійсненню наданих їм прав, їх діяльності при виконанні ними своїх повноважень. Зокрема, таким способом було вчинено перешкоджання роботі сервера, електронному зв’язку та своєчасної передачі подальшої інформації ОВК № 11 до  ЦВК.

У зв’язку з наведеним слід особливо зауважити, що вчинення зазначених явно злочинних дій вищевказаною оргзлочинною групою, на наше переконання, було б неможливим без попередньої змови із Вінницьким міським головою Гройсманом В.Б., а також залежним від нього керівництвом енергопостачальної організації – Вінницькі міські електричні мережі (філії нещодавно приватизованої регіоналами ВАТ «Вінницяобленерго»).

Діючи всупереч вимогам та обов’язкам, зазначеним у ст.51 названого Закону про вибори, В.Гройсман не сприяв належним чином роботі ОВК № 11 у реалізації повноважень, визначених чинним законодавством України. Більш того, Вінницький міський голова діяв явно навмисно та з перспективою щодо створення умов для вчинення фальсифікації, що необхідно ретельно перевірити.

Гройсман В.Б. явно навмисно не забезпечив резервне електропостачання діяльності такого спеціального колегіального державного органу як ОВК № 11. Зокрема, не забезпечив ОВК пересувною електростанцією, а також, будучи явно причетним, навмисно особисто належно не реагував 29.10.12 р. та 30.10.12 р. на безпрецедентне двічі вчинене злочинне вимкнення подачі електроенергії до адміністративної будівлі по вул. Космонавтів, 30. м. Вінниці, де знаходиться приміщення ОВК № 11. Ще ввечері  29.10.2012 р. члени ОВК телефонували у міські служби з проханням поновити подачу електроенергії.

Окремо зазначаємо: члени ОВК  виборчого округу №11 телефонували і до МНС з проханням забезпечити електроенергією приміщення окружної комісії за допомогою дизельного генератора. Але законне прохання ОВК було проігноровано керівництвом Вінницького підрозділу МНС, яке, на наше переконання, отримало вказівку на це від керівників обласної влади..

Окрім цього, вважаємо, що і СБУ мала б реагувати на вказані вище злочини, адже ОВК не змогла протягом тривалого часу надсилати інформацію про результати виборів в окрузі до ЦВК.

Інформація про вказаний зухвалий злочин щодо навмисного вимкнення електроенергії, крім усних повідомлень, наводилась у різних засобах масової інформації, а також у письмовому протоколі усної заяви (повідомлення) офіційного спостерігача від ВО «Батьківщина» Палія В.М. про злочин від 31.10.2012 року (додається) Але правоохоронні органи на всі ці повідомлення також незаконно досі не реагують.

Тобто, з 19 до 20 години вечора 29.10.2012 р., а потім з 22 години 29.10.12 р. по ранок 30.10.2012 р., протягом 12 годин, зазначеною ОЗГ, за явною попередньою змовою із керівництвом Вінницької міської ради на чолі із Гройсманом В.Б. та енергопостачальної організації і місцевих підрозділів СБУ, МВС та МНС України, було також вчинено перешкоджання здійсненню виборчого права шляхом різних перешкод, вчинені за попередньою змовою групою осіб, а також членами виборчої комісії з використанням свого службового становища, а відтак було вчинено злочини, відповідальність за які передбачена ч.1 і ч.3 ст.157 КК України.

 

ЧЕТВЕРТИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності. За явною попередньою змовою та метою подальшого перешкоджання діяльності ОВК № 11 вночі, приблизно о 23 год. 45 хвилин,  29.10.2012 року  у штучно позбавленому постачання електроенергії будинку по вул. Космонавтів, 30, м. Вінниці, в кімнату № 306, де продовжувалось постійне засідання ОВК № 11, крізь групу працівників міліції, яка підтримувала порядок у черзі на здачу документації, та членів ДВК увірвались біля десятка сторонніх, кремезних чоловіків, з викриками «ми преса». Вони явно не були суб’єктами виборчого процесу, та перебували у явно нетверезому стані. Ватажком цієї групи був на той час невідомий нам кремезний, високій чоловік. Лише через годину з’ясувалось, що це був депутат Вінницької обласної ради від Партії регіонів Чорноокий Сергій Михайлович - ще один прихильник злочинної перемоги О.Домбровського, відомий у злочинному світі «авторитет» - «Чорний» із загальновідомого, контрольованого місцевими правоохоронними органами «Вінницькохуторянського бандугрупування». Від С.Чорноокого тхнуло різким алкогольним запахом, він спочатку також на тривалий час, приблизно 15 хвилин, перервав діяльність роботи ОВК № 11, явно вчинюючи хуліганські дії, відповідальність за які передбачена ч.ч.1, 2 і 3 ст.296 КК України. Він  спочатку влаштовував із застосуванням нецензурної лайки суперечки, штовханину, крик та сварки із присутніми, шумно висловлював невдоволення і вчинював тривалий опір громадянам, зокрема, офіційному спостерігачу від ВО «Батьківщина» Валерію Палію та іншим, які намагались припинити його хуліганські та інші злочинні дії. При цьому С.Чорноокий неодноразово закликав до себе на допомогу представників О.Домбровського. З цього приводу по телефону «102» різними присутніми на місце вказаного злочину неодноразово викликалась слідчо-оперативна група (СОГ).

Окремо слід зазначити, що за 10-15 хвилин до початку нападу вищевказаної групи «Чорного» на ОВК № 11 працівникам міліції, які знаходились на 3 поверсі адмінбудівлі, була надана команда залишити цей поверх. Таким чином, цей факт черговий раз підтверджує  спланованість дій і міліції, і «хуторянських бандитів»

 

П’ЯТИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності. Потім  С.Чорноокий, діючи навмисно, з метою та вимогами саме припинення діяльності ОВК № 11, схопив зі столу світлодіодний великий ліхтар, котрим голова і члени ОВК освітлювали виборчі документи та їх упаковки, і з розмаху вдарив той ліхтар об стіну, розбивши його, а потім і  деякі меблі. Почувши виклики  слідчо-оперативної групи міліції по телефону «102», С.Чорноокий намагався втекти з місця злочину.  С.Чорноокого утримували офіційний спостерігач від ВО «Батьківщина»  В.Палій  та С.Свитко - довірена особа кандидата  у народні депутати України по одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 11 Наталії Солейко.  При цьому 4(чотири) працівника міліції, що увійшли з коридору до кімнати  № 306, зловмисника не затримали.

Через 15 хвилин, після того, як С.Чорноокий розбив ліхтаря, він несподівано вдарив і збив з ніг офіційного спостерігача В.Палія. Як раз у цей момент у кімнату № 306 прибув наряд ППС міліції, який відразу відреагував на злочин, повалив на підлогу С.Чорноокого і застосував щодо нього спецзасоби - одягнув йому на руки наручники. Весь цей час ОВК № 11 не могла працювати.

Отже, С.Чорнооким та ін. невстановленими членами згаданих оргзлочинних угрупувань, за явною попередньою змовою із Домбровським О.Г. та його прихильниками, було також вчинено перешкоджання здійсненню виборчого права шляхом різних перешкод, вчинених за попередньою змовою групою осіб, поєднаних із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна, а відтак було вчинено злочини, відповідальність за які передбачена ч.ч.1, 2 і 3 ст157 КК України.

 

ШОСТИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності. Коли четверо працівників міліції виводили у коридор в наручниках Чорноокого С.М., то десяток так званих «журналістів» сумнівного вигляду та поведінки, разом із, як нам стало пізніше відомо із ЗМІ, його приятелем Січкаруком Валерієм Вікторовичем, в  цілковитій темряві кинулись визволяти свого ватажка - затриманого Чорноокого С.М.  Мабуть,  згадані особи, що ховались за статусом «журналістів», застосували невідомий газ, внаслідок чого десятки людей - суб’єктів виборчого процесу, що знаходились у кімнаті № 306 і в коридорі 3-го поверху адмінбудівлі, протягом 10-15 хвилин страждали на задуху, головний біль та подразнення слизових оболонок очей та дихальних шляхів. Декілька чоловік втратили свідомість, у декількох відмічалась носова кровотеча. По телефону екстреного виклику «103» викликалась швидка медична допомога.

Таким чином, вказаною оргзлочинною групою було скоєно опір  працівникам правоохоронних органів під час виконання ними покладених на них обов’язків щодо охорони громадського порядку, тобто злочин, відповідальність за якій передбачено ч.2 ст.342 КК України.

Внаслідок зазначених злочинів ОВК № 11 не могла працювати більше однієї години, оскільки на місце подій прибула СОГ міліції і свідки надавали пояснення. У цей час на місце подій прибули тележурналісти із «5-го каналу», котрі робили відеозйомку. Відразу просимо залучити матеріали зйомки до кримінальної справи.

 

СЬОМИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності. Чорноокого С.М. та Січкарука В.В. працівниками ППС міліції було затримано. Але незабаром їх було незаконно відпущено, наскільки це відомо Палію В.М., заступником Вінницького МУ УМВС України у Вінницькій області Блащуком В.А.,  без складання будь-якого протоколу, заяв, пояснень чи інших документів перевірки. Фото тих 2-х осіб (Чорноокого С.М. і Січкарука В.В.) обійшло місцеві газети і Інтернет. Внаслідок чого злочинні дії Блащука В.А. слід кваліфікувати ч.3 ст.364 КК України.

 

ВОСЬМИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності. На початку 01 години ночі 30.10.2012 року, вже після зазначених подій злочинів, вчинених С.Чорнооким та його затримання,  на місце злочину до приміщення ОВК № 11, в кімнату     № 306 адмінбудинку по вул.Космонавтів, 30, з’явився заступник голови ОВК, юрист  Ю.Ямпільський, який явно злочинно продовжував не приймати участі у роботі комісії. Але Ю.Ямпільський підступно і старанно у темряві «замітав сліди» злочину до приїзду та огляду місця подій членами слідчо-оперативної групи міліції. Не зважаючи на застереження згаданого В.Палія не порушувати обстановку на місці злочину, Ю.Ямпільський прибрав частини розбитого С.Чорнооким ліхтаря та деякі розбиті ним меблі, розставив на місця зсунуті столи та перевернуті стільці,  після чого Ю.Ямпільський зник з місця вчинення злочину.

Таким чином, Ямпільським Ю.В. було вчинено заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину, вчиненого угрупуванням С.Чорноокого (ч.3 ст.157 і ч.3 ст.296 КК України, а відтак дії Ямільського Ю.В. підпадають під ознаки злочину, відповідальність за якій передбачена ч.1 ст.396 КК України.

Слід зазначити, що після тривалої перерви, пов’язаної із вчиненням зазначених злочинів, ОВК № 11 продовжила роботу приблизно до 6-ої години ранку 30.10.2012 року. Комісія опломбувала вікна і двоє дверей. З середини кімнати № 306 були опломбовані двері до кабінету голови Правобережної адміністрації Вінницької міськради, а другі основні двері, що ведуть у кімнату № 306, були опломбовані з коридору. У коридорі біля цих дверей була виставлена охорона із 2-х працівників спецпідрозділу «Беркут».

ДЕВ’ЯТИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності.   Майже у повному складі ОВК № 11 продовжила роботу приблизно з 12-ої години 30.10.12 р., але вже в іншій кімнаті  - № 411, яка знаходиться на 4-му поверсі вищевказаної адміністративної будівлі.

Далі за хронологією подій згадана більшість членів ОВК, на чолі із заступником ОВК Ю.Ямпільським,  починаючи з обіду 30.10.2012 року, всіляко у різні способи, разом із прихильниками Домбровського О.Г. злочинно і підступно виконуючи явно злочинні вказівки наближених до О.Домбровського осіб, постійно штучно затягували діяльність ОВК з прийому виборчої документації, внаслідок чого продовжувалось аналогічне вищенаведеному порушення  прав, свобод та інтересів значного кола виборців.

З 12 годин 30.10.12 р. приблизно до 01 години 30 хвилин ночі 31.10.2012 року ОВК № 11 прийняла і розмістила у кімнаті № 411 виборчу документацію лише з декількох ДВК.

За нашими переконаннями, штучне, злочинне перешкоджання роботі ОВК № 11 здійснювалось саме тому, що у цей час група злочинців проникла через кабінет голови Правобережної адміністрації Вінницької міськради і почала здійснювати вибіркову злочинну фальсифікацію виборчої документації.

Таким чином, згаданими особами було продовжено вчинення перешкоджання здійсненню виборчого права шляхом різних перешкод, вчинені за попередньою змовою групою осіб, а також членами виборчої комісії з використанням свого службового становища, а відтак було вчинено злочини, відповідальність за які передбачена ч.1 і ч.3 ст.157 КК України.

 

ДЕСЯТИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності. Окремим епізодом злочинної діяльності слід виділити очевидну, хоча і приховану співучасть працівників органів  МВС та Вінницького міського голови Гройсмана В.Б. і вказаного його підлеглого Бондаря Ю.Г. у вчинених злочинного проникнення до приміщення № 306 та злочинних фальсифікаціях виборчих документів.

30 і 31.10.2012 року згадану кімнату № 306, де знаходились    на тимчасовому зберіганні виборчі документи із 95-ти ДВК, охороняли два працівники спецпідрозділу «Беркут».

Але міліцейська охорона була підступно організована так, що фактично  вони охороняли не виборчу документацію, а лише …двері(?!?) і то лише з боку коридору 3-го поверху будинку.

Тобто, така бутафорна охорона дверей, а не виборчої документації, була явно свідомо вчинена згаданою ОЗГ за умов того, що крім дверей у приміщення кімнати № 306, що охоронялися міліцією, можна було проникнути через другі двері, що існують між кімнатою № 306 і суміжною кімнатою  № 305, у якій розташований кабінет голови Правобережної адміністрації Вінницької міської ради – особи, що наближена до Вінницького міського голови Гройсмана В.Б.

Характерно, що всі члени ОВК № 11, як і інші суб’єкти виборчого процесу, всі добре знали про існування зазначених других дверей, так як 30.10.2012 року їх було опечатано у нашій присутності шляхом наклеювання листка паперу з підписами членів ОВК.

Працівники міліції були присутніми 30.10.12 р. під час опечатування головою ОВК С.Сітарським згаданих других дверей із середини кімнати № 306.

Але вважаємо, що працівники міліції були явно що у злочинній змові з невідомими особами, у кількості семи чоловік, що вільно пройшли в кабінет № 305, а з нього вони вчинили злочинне проникнення до кімнати № 306 із виборчою документацією. Наводимо наступні доводи і питання, які мають бути належно перевірені:

По-перше, вхід до «Приймальної» (здається, кімната № 304, або № 303), з якої можна потрапити до кімнати № 305, знаходиться на відстані 5-10 метрів, причому в зоні прямої видимості, від дверей у кімнату № 306, яку так пильно охороняли два озброєних працівника спецпідрозділу «Беркут». Вони бачили хто і коли входив та виходив у згадану «Приймальну».

По-друге,  згадані два озброєних працівника спецпідрозділу «Беркут» бачили, що явно підозрілі особи згаданої «бандитської зовнішності» мали ключі, та неодноразово вільно входили та виходили, навіть пізно ввечері та вночі,  до «Приймальної», а тому і до кімнат №№ 303, 304 і 305.  

По-третє, згадані два працівника спецпідрозділу «Беркут» не могли не чути як група злочинців ключем відчиняли двері у кімнату № 306, із кабінету № 305, та чули звуки, характерні  для злочинних дій щодо пошкодження виборчої документації.

По-четверте, В.Гройсман сприяв наданню ОВК № 11 для засідань кімнати № 306 адмінбудинку, яка не є автономною, а має два входи, один з яких веде з коридору, а другій веде до кімнати № 305, яка є службовим кабінетом його підлеглого - голови Правобережної адміністрації м. Вінниці Бондара Ю.Г., котрий є особою, залежною від міського голови Гройсмана В.Б. 

Таким чином, внаслідок злочинної змови та не вжиття всіх можливих та необхідних заходів для унеможливлення злочинного проникнення сторонніх осіб до вищезгаданої кімнати № 306, було вчинено спочатку готування до злочину, потім замах на злочин – фальсифікацію виборчих документів, тобто злочини, відповідальність за які передбачена ст.14, ст.15 і ч.ч.2 і 3 ст.158 КК України.

 

ОДИНАДЦЯТИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності. Внаслідок невжиття  всіх необхідних заходів для унеможливлення злочинного проникнення сторонніх осіб до вищезгаданої кімнати № 306, де знаходились на тимчасовому зберіганні виборчі документи прийняті із 95-ти ДВК, із 110, що входять до складу ОВО № 11, виявилось близько 01 год. 30 хвилин ночі, 31.10.2012 року, що у згадану вище суміжну кімнату  № 305 проникли сім невідомих чоловіків.

Слід зазначити, що частина тих сімох підозрілих осіб була впізнана як прихильники Домбровського О.Г., які заходили 28 – 30.10.2012 року у приміщення (кімнату) № 306, де відбувалось постійне засідання ОВК № 11, користуючись явно сфальсифікованими посвідченнями журналістів (в основному «Вінницької газети» і газети «Місто»). Частина з тих осіб брали участь у згаданому вище явно злочинному перешкоджанні 29 – 30.10.2012 року здійсненню виборчого права у діяльності ОВК № 11.

З приводу явних ознак готування чи вже здійснення злочину, 30 і 31.10.2012 року Палієм В.М., Свитком С.М. та ін. неодноразово на місце викликалась по телефону «102» СОГ органів МВС, котра як завжди, занадто тривалий час на місце подій не з’являлась. Внаслідок цього всі семеро підозрілих «журналістів» сумнівного вигляду та поведінки з місця подій втекли до приїзду СОГ. У Палія В.М. з цього приводу є аматорське відео частини зазначених подій, що відбувалися, на що він вказував у вищезгаданому своєму письмовому поясненні від 31.10.12 р. (додається). Але працівники правоохоронних органів, явно приховуючи зазначені злочини, перевірку з цього питання не здійснюють.

Приблизно через 30-40 хвилин, на початку 3-ої години ночі 31.10.12 р.,  на місце подій прибула СОГ 2-го відділу Вінницького МУ УМВС України у Вінницькій області, разом із начальником ВМУ УМВС, полковником міліції Куцим Ю.І.  Останній, явно зловживаючи владою або службовим становищем, все зробив, щоб працівники міліції (СОГ):

1)не оглядали ні місце подій, а тому і не застосовували технічні засоби (фото чи відео зйомку),

2)не оглядали ні приміщення № 305 на предмет встановлення того, чи проникали через нього семеро невідомих «журналістів» до вищезгаданої кімнати № 306,

3)не оглядали також і саму кімнату № 306, де знаходились на тимчасовому зберіганні виборчі документи,

4)на місці не встановлювали та не опитували всіх свідків та учасників подій,

Було лише складено протокол усної заяви (повідомлення) офіційного спостерігача від ВО «Батьківщина» Палія В.М. про злочин від 31.10.2012 року, розпочатий о 2 год. 35 хв., закінчено 02 год. 50 хв., а також було відібрано  пояснення від В.Палія. Характерно, що в заяві про злочини і в своєму поясненні В.Палій ще у 2 – 3 години ночі вказував на інформацію про те:

«що оргзлочинне  угрупування місцевих олігархів, правоохоронців, суддів, відоме як незареєстрована «партія Вінничан», на чолі із Домбровським О.Г., продовжуючи оргзлочинну діяльність про яку я вже вказував у своїх заявах від 29.10.2012 р. на адресу органів прокуратури, СБУ і МВС України, готували і вже здійснюють замах на злочини, передбачені ст.15, ст.157, ч.ч.1, 3 і 4, ст.15, ст.158-2 КК України. Йдеться про те, що для недопущення визнання Солейко Н.П. обраною народним депутатом України по 11 в/о, шляхом  вчинення низки злочинних дій, фальсифікації обрання нардепом Домбровського О.Г., з цією метою були залучені найняті для злочинів члени загальновідомого іншого оргзлочинного угрупування (Вінницькохуторського) на чолі з депутатом Вінницької облради Чорнооким, мають здійснити проникнення у кімнату 3-го поверху, де зберігаються документи виборчих дільничних комісій, з метою їх знищення чи фальсифікації…» (Надаємо фотокопію зазначеного протоколу усної заяви (повідомлення) Палія В.М. про злочин від 31.10.2012 року, а також його пояснення від 31.10.12 р.)

Характерно, що жодної інформації чи повідомлення про результати перевірки зазначеної заяви Палія В.М. про злочини від 31.10.12 р. йому досі не надходило.

Відтак, зазначеним угрупуванням було також вчинено спочатку готування до злочину, потім замах на злочин – фальсифікацію виборчих документів, тобто злочини, відповідальність за які передбачена ст.14, ст.15 і ч.ч.2 і 3 ст.158 КК України.

 

Але, що дуже характерно, працівники органів МВС України, явно діючи за попередньою змовою із згаданими оргзлочинними угрупуваннями,  жодних очевидних чи відомих мір, для запобігання вказаним злочинам до 31.10.12 р., або для їх виявлення та розкриття, так 31.10.2012 року і не вчинювали.

ОВК лише приблизно о 2 годині 40 хвилин 31 жовтня 2012 року нарешті вирішила в присутності працівників міліції опломбувати двері кабінету голови Правобережної адміністрації Вінницької міської ради Бондаря Ю.Г.

Опломбування відбулось без огляду виборчої документації, упаковки якої явно що вже були частково пошкоджені з відому, а можливо і за участі у цьому вищезгаданої більшості прихильників в ОВК № 11 кандидата у народні депутати Домбровського О.Г., а також працівників міліції.

 

ДВАНАДЦЯТИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності. 31.10.2012 року, приблизно з 11 до 12 годин, С.Свитко публічно повідомив під час засідання ОВК, де були присутні ЗМІ, зокрема, телебачення,  про виявлене в другій годині ночі незаконне перебування сумнівних так званих «журналістів»  у приймальній та у кабінеті голови Правобережної адміністрації Вінницької міської ради. Лише коли С.Свитко висловив припущення, що, можливо, вже скоєно злочин, що зловмисники під виглядом «журналістів» могли проникнути через кабінет посадовця у  кімнату № 306 та вкрасти, пошкодити чи сфальсифікувати виборчі документи, і тому звернувся до членів ОВК з проханням оглянути 306 кімнату, щоб перевірити  наявність та неушкодженість виборчої документації. Лише після цього ОВК № 11 в присутності довірених осіб, офіційних спостерігачів, засобів масової інформації, приблизно о 13 годині 31.10.2012 року нарешті здійснила огляд  кімнати № 306.

При цьому було виявлено зірвану пломбу на дверях, що розташовані в середині кімнати № 306 і мають вхід до кабінету № 305 голови Правобережної адміністрації Вінницької міської ради. Також було виявлено пошкоджені ящики із виборчою документацією. Тільки тоді посадовцями ОВК № 11 було викликано СОГ міліції і за фактом скоєння злочину, розпочато слідчі дії.

З цього приводу ОВК № 11 було складено акт від 31.10.2012 р., о 13 год. 30 хвилин, «Про виявлення пошкодження виборчих матеріалів у приміщенні окружної виборчої комісії, у якому зберігалася виборча документація дільничних виборчих комісій виборчих дільниць одномандатного виборчого округу № 11, прийнятих ОВК» (Копія додається)

Огляд місця подій – вищезазначеної кімнати № 306, СОГ міліції проводився тривалий, досі нам невідомий час, із залученням експертів-криміналістів та із застосуванням технічних засобів.

Після цього у невідомий нам час 31.10.2012 р. розпочалась так звана інвентаризація пошкодженої виборчої документації, яка продовжувалась весь день 01.11.2012 року.

Таким чином лише опівдні  31.10.2012 року було виявлено те, що приблизно з 6-ої години ранку 30.10.12 р. і до 13 годин 31.10.2012 року, тобто протягом 31 години злочинці мали можливість вчинювати фальсифікацію виборчої документації у приміщенні № 306, до якого, крім злочинців ніхто вже не заходив.

Має бути також перевірена інформація про те, що досі «невідомими» чи навмисно невстановленими, завдяки жахливо цинічнїй оргзлочинній діяльності місцевих «правоохоронців», згаданими злочинцями було пошкоджено приблизно 90 архівних боксів (спеціально сконструйованих та відповідно опечатаних картонних коробок) із 285, що були зібрані із 95 ДВК та зберігались у кімнаті № 306. Причому має бути перевірена інформація про те, що цілеспрямовано пошкоджувались упаковки, особливо та  виборча документація, саме  тих ДВК, де більшість голосів виборців було віддано саме за Н.П.Солейко!

Таким чином було вчинено фальсифікацію виборчих документів, тобто злочини, відповідальність за які передбачена ч.ч.2 і 3 ст.158 КК України.

 

ТРИНАДЦЯТИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності.  Окремим епізодом злочинної діяльності слід виділити загальновідому, систематичну, навіть демонстративно безкарну оргзлочинну діяльність, яку вчинили  починаючи приблизно з 22 годин 31 жовтня 2012 року такі загальновідомі прихильники  Домбровського О.Г. із керівного складу органів державної виконавчої влади, як заступники голови Вінницької обласної державної адміністрації, службові особи Роман Аксельрод та  Георгій Дерун.

Вказані службові особи, явно зловживаючи владою, постійно намагались незаконно зайти до приміщення № 411, у якому проводила постійні засідання ОВК № 11, латентно і навіть відкрито здійснювали злочинний тиск на голову членів ОВК № 11 та злочинно примушували явно незаконними вимогами і вказівками з метою вплинути на дії і рішення ОВК № 11.

Лише внаслідок протидії та застережень вищезгаданих депутата облради Сергія Свитка та Валерія Палія про  те, що посвідчення держслужбовця не дає право перебувати на засіданнях виборчих комісій, заступники голови Вінницької ОДА не наважились зайти у приміщення, де засідало ОВК.

Приблизно з 22 години 31 жовтня  до 2 години 30 хвилин   01 листопада 2012 року, заступники голови Вінницької ОДА Р.Аксельрод та Г.Дерун, публічно тиснули як на всіх прихильників Домбровського О.Г., що перебували у залі засідань, так навіть і на офіцерів міліції, які охороняли кімнату, де знаходився сервер. Вони  явно незаконно вимагали та вказували, щоб міліціонери та спеціалісти, які працюють із сервером, виконували не розпорядження С.Сітарського - голови ОВК № 11, а головуючого на засіданнях ОВК Ю.Ямпільського, намагаючись також зупинити роботу сервера і навіть опломбувати серверну кімнату, щоб у ЦВК не надсилались дані щодо справжнього волевиявлення громадян.

Таким чином, зазначеними заступниками голови Вінницької облдержадміністрації Аксельродом Р.Б. і Деруном Г.Г. було вчинено втручання службової особи з використанням службового становища у здійснення виборчою комісією повноважень, установлених законом, вчинене шляхом незаконної вимоги чи вказівки з метою вплинути на рішення комісії,  тобто скоєний злочин, відповідальність за якій передбачена ч.4 ст.175 КК України.

 

ЧОТИРНАДЦЯТИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності.  Також окремим епізодом злочинної діяльності є те, що у невідомий нам час 31.10.2012 р. розпочалась так звана інвентаризація пошкодженої виборчої документації, яка продовжувалась весь день 01.11.2012 року.

Так звану інвентаризацію пошкодженої виборчої документації прихильники Домбровського О.Г. із числа згаданої вище більшості членів ОВК № 11 здійснювали у кімнаті № 306 в злочинно створених таємних умовах.

На засідання ОВК, на якому проводилась інвентаризація, всупереч Закону України «Про вибори народних депутатів України» не допускались  особи, які мають право бути присутніми без дозволу окружної комісії: кандидати у народні депутати України, уповноважені особи політичних партій, довірені особи кандидатів у народні депутати, офіційні спостерігачі, представники ЗМІ.

ОЗГ не змогла залучити працівників органів МВС до вчинення зазначеного злочину, тому на сходах між 2-м та 3-м поверхом  адмінбудинку 01.11.2012 року було введено 30 - 40 осіб  із числа кримінальних елементів «Вінницько - хуторянського бандугрупування», яке вчинювало явно злочинне перешкоджання здійсненню виборчого права, не пропускаючи на 3-й поверх жодного із суб’єктів виборчого процесу від опозиції. Зокрема, «бандити» не пропускали: кандидатів у народні депутати України Солейко Н.П., Павловського А.М. і Дубового О.Ф., довірених осіб Свитка С.М., Солейка С.І., навіть офіційних спостерігачів від ОБСЄ.

Слід зазначити, що  Павловський А.М. і Дубовий О.Ф. є не тільки кандидатами у народні депутати України по загальнодержавному округу, але також є і діючими народними депутатами України.

О.Дубовий і А.Павловський разом із С.Свитком та декільком офіційними спостерігачами і справжніми журналістами намагались  потрапити на засідання ОВК, та  їх  все ж таки не пропустили у приміщення ОВК вищезгадані 30-40 «журналістів» із кримінальною зовнішністю, які навіть явно злочинно застосували до зазначених  осіб фізичне насильство. Один із опізнаних керівників чи координаторів явно злочинних дій 01.11.2012 р. цього угрупування був  Козяр О.В. - довірена особа кандидата у народні депутати України Домбровського О.Г., а частина дій була зафіксована відеозйомкою.  У зв’язку з цим народні депутати України Дубовий О.Ф. та Павловський А.М. звернулись 01.11. 2012 року до прокурора Вінницької області із відповідною заявою про злочини, а також мали з ним особисту зустріч з цього приводу.

Як зазначено у заяві народних депутатів України Дубового О.Ф. і Павловського А.М. про злочини від 01.11.2012 р.,  на засідання ОВК № 11, під час проведення 01.11.2012 р. згаданої інвентаризації до присутності у залі засідань ОВК № 11, внаслідок злочинних дій організованим угрупуванням невідомих тривалий час не допускались ні кандидати у народні депутати України, ні їх довірені особи, ні офіційні спостерігачі із кола прихильників опозиції.

Тобто зазначена інвентаризація здійснювалась ОВК № 11 тривалий час 01.11.2012 року  в жахливих умовах вчинення фальсифікації виборчих документів, за відсутності та навмисного недопущення прихильників опозиції з кола довірених осіб, офіційних спостерігачів, а також справжніх журналістів.

Як доречно вказують у згаданій своїй заяві про злочини від 01.11.2012 р. народні депутати України Дубовий О.Ф. і Павловський А.М., виборча документація, що містилась у пошкоджених упаковках мала б бути визнана речовим доказом, однак 02 - 04.11.12 р. зазначені пошкоджені та підроблені прихильниками О.Домбровського виборчі документи були явно злочинно застосовані більшістю із складу ОВК № 11 для явно незаконного як за формою, так і за змістом підступного повторного підрахунку голосів виборців.

Наведені явно злочинні дії зазначене бандугрупування вчинювало за попередньою змовою із «прихильниками Домбровського О.Г.» для того,  щоб згадана більшість членів ОВК № 11 в приміщенні № 306 безперешкодно здійснювало злочинні дії по фальсифікації виборчих документів, зокрема, виборчих бюлетенів.

Отже, 01.11.2012 р. було продовжено вчинення злочинів тим, що у той час, коли уповноважені особи партій, довірені особи кандидатів у народні депутати, офіційні та міжнародні спостерігачі не допускались на засідання ОВК.   Окружна виборча комісія  №11, таємно зібравшись, здійснювала так звану «інвентаризацію» виборчих документів у 306 кімнаті, що дає підстави стверджувати про здійснення  членами ОВК злочину - масових фальсифікацій, як пізніше з’ясувалось,  проти кандидата у народні депутати України Н.Солейко та на  користь кандидата у народні депутати України О.Домровського.

У цей час керівництво та працівники УМВС України у Вінницькій області не лише не виконували покладені на них  обов’язки, а фактично брали злочинну співучасть у вчиненні фальсифікації виборчих документів під час так званої інвентаризації пошкодженої виборчої документації, тобто всі зазначені особи вчинили злочин, відповідальність за якій передбачена ч.ч.2 і 3 ст.158 КК України, а щодо працівників правоохоронних органів – ч.3 ст.364 КК України.

 

П’ЯТНАДЦЯТИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності.  Окремим епізодом вчинення злочинів є також те, що ввечері, 01.11.12 р. завершивши так звану інвентаризацію виборчої документації у 306 кімнаті,  ОВК проводила засідання у іншій 411 кімнаті, що є незаконним, в силу вимог ч.11 ст.94 названого Закону про вибори. Отже, у кімнаті № 306 було розпочато повторний перерахунок голосів, ухваливши перед цим  незаконне чи злочинне рішення: про вибіркове запрошення засобів ЗМІ на засідання, про заборону здійснювати фото та відео зйомку  особам, які мають відповідно до чинного законодавства на це право:  кандидатам у народні депутати, уповноваженим особам партій, довіреним особам кандидатів у народні депутати, офіційним та міжнародним спостерігачам.   

   З 02. по 04.11.2012 року зазначена більшість ОВК знову продовжила явно злочинні дії по перерахунку голосів, при цьому як і 01.11.2012 року, у черговий   раз комісія ухвалювала незаконні чи злочинні  рішення: про вибіркове запрошення засобів ЗМІ на засідання, про заборону здійснювати фото та відеозйомки громадянам, які мають на це право: кандидатам у народні депутати, уповноваженим особам партій, довіреним особам кандидатів у народні депутати, офіційним та міжнародним спостерігачам, підрахунок голосів здійснювався одночасно по двох і навіть трьох ДВК.

   При проведенні повторного підрахунку голосів, стало зрозуміло, що  зазначеною вище оргзлочинною групою здійснено кримінальний злочин: проведена масштабна фальсифікація голосів на користь кандидата у народні депутати України О.Домбровського, оскільки у пакетах із виборчими бюлетенями, де виборці голосували за Н.Солейко, комісія знаходила десятки і навіть сотні зіпсованих бюлетенів. В одному бюлетені можна було побачити більше двох позначок навпроти різних кандидатів, навіть різними за кольором чорнилами. Наприклад, перераховуючи   02.11.2012 року голоси виборців на звичайній виборчій дільниці  № 051483, було встановлено, що у пакеті із надписом «Солейко Н.П.» зіпсованих бюлетенів виявилось 223. Отже, якщо 29.10.2012 року у протоколі ДВК № 051483 було 431 голос за Солейко Н.П., то за результатами повторного підрахунку голосів від 02.11.2012 року за Н.Солейко лише 208 голосів.

Таким чином 02.11. – 04.11.2012 року було вчинено перешкоджання здійсненню виборчого права за попередньою змовою групою осіб, а також членами виборчої комісії з використанням свого службового становища, а відтак додатково було вчинено злочини, відповідальність за які передбачена ч.1 і ч.3 ст.157 КК України.

 

ШІСТНАДЦЯТИЙ ЕПІЗОД злочинної діяльності.  Цей епізод взаємопов’язаний із вищенаведеними і стосується попередньої злочинної змови згаданої ОЗГ із керівництвом та суддями Вінницького окружного адміністративного суду, а також Вінницького апеляційного адміністративного суду, внаслідок чого судами 01.11.2012 р., 04.11.2012 р., 10.11.2012  р. і 13.11.2012 року було вчинено з явно корисливих мотивів чи корупційного впливу на суддів завідомо неправосудне ухвалення судових рішень, що спричинило тяжкі наслідки, тобто суддями були вчинені тяжки злочини, відповідальність за які передбачена ч.2 ст.375 КК України.

Але за браком часу решта інформації про відомі нам злочини, що вчинені зазначеною ОЗГ, буде надана додатково.


Про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину у відповідності з вимогами ст.383 КК України нам відомо!

 

На підставі вищевикладеного ще раз вимушено просимо Вас:

1. Прокуратуру Вінницькій області, - негайно вжити всі необхідні і можливі оперативні заходи по припиненню і запобіганню подальшого здійснення злочинної діяльності, а також документуванню чи належному збиранню доказів, зокрема і по запобіганню явно злочинних намірів вказаного можновладного організованого злочинного угрупування (мафії), а також провести відповідну перевірку та порушити кримінальні справи за ознаками злочинів, що передбачені що передбачені ч.2 і ч.3 ст.364; ч.ч.1, 2, 3 і 4 ст.157; ч.ч.2, 3, 12 ст.158; ч.ч.1 і 3 ст.296; ч.2 ст.342 і ч.1 ст.255,     а можливо і ч.2 ст.365 та ін. КК України, по наведених вище фактах і епізодах.

2. Одночасно відповідно до вимог ч.5 ст.97 КПК України просимо органи прокуратури забезпечити проведення відповідних дій оперативно-розшукового характеру для виявлення і фіксації саме органами СБУ (у зв’язку з участю у злочинах працівників органів МВС та прокуратури і вищих посадових осіб України та Вінницької області) злочинних зв'язків Гройсмана В.Б., Домбровського О.Г. та ін.

3. Робимо також заяву про забезпечення безпеки, у відповідності з вимогами ст.52-1 і ч.3 ст.97 КПК України.

4. Негайно, з моменту одержання даної заяви про злочин створити слідчо- оперативну групу з перевірки та вжиття всіх необхідних та можливих заходів по даній заяві про злочини.

5. Одночасно просимо невідкладно розглянути і зазначене вище депутатське звернення:

5.1/здійснити належну, повну, всебічну та об’єктивну перевірку наведених фактів і доводів,

5.2/до якої просимо залучити і нас,

5.3/вжити всіх можливих та необхідних заходів прокурорського реагування,

5.4/надати нам докладну письмову відповідь із роз’ясненнями з наведених доводів і питань.

Письмову обґрунтовану відповідь на всі наведені доводи та питання просимо надіслати відповідно до чинного законодавства у 10-ти денний строк на адресу: 21100, Вінницька обласна рада, вул.Соборна, 70, Солейко Наталії Петрівні та Свитку Сергію Михайловичу.

 

17 листопада 2012 р.

 

З повагою,

депутат Вінницької обласної ради                                                                                                                             Наталія Солейко 

 

 

депутат Вінницької обласної ради       Сергій Свитко



 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.