У Києві з’явиться карта забруднень міста

13 лютого 2013, 16:16
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
777

Київ буде моніторити стан довкілля

У Києві зявляться системи контролю і спостереження за викидами в атмосферне повітря, пересувна екологічна лабораторія для моніторингу стану повітря, водних обєктів та грунтів і карта забруднень міста.

Відповідні заходи будуть реалізовані за рахунок коштів міського природоохоронного фонду.

На засіданні екологічної комісії ми затвердили перелік природоохоронних заходів, які будуть реалізовані у поточному році. Зокрема, ми звертаємо увагу на проведення заходів, повязаних із зменшенням викидів у повітря та протидії кліматичним змінам. Адже наразі викиди шкідливих речовин у повітря столиці щороку збільшуються на 6%, а викиди вуглекислого газу (СО2) – на 7%».

Найбільшим забруднювачем повітря у столиці є автомобільний транспорт, тому цього року у місті буде проведено обстеження автомагістралей для встановлення автотрасових газоаналізаторів. 

Реалізація заходів, спрямованих на зменшення викидів вуглекислого газу, сприятиме виконанню Києвом взятих на себе зобов’язань відповідно до Угоди мерів  щодо скорочення викидів парникових газів до 2020 року на 20%.

Всі дані моніторингу ми будемо наносити на спеціальну карту забруднень міста.  І кожен киянин зможе відстежувати стан повітря та водних ресурсів у своєму районі.

Крім того,   у поточному році буде проведено моніторинг рівня забруднення ґрунту, ґрунтових вод, приземного шару повітря, споруд, залишків обладнання та рослинності на території ВАТ «Радикал»,  а також розроблено Київську міську стратегію попередження та адаптації кліматичним змінам.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.