Наслідки надзвичайної ситуації на ЧАЕС має вивчати урядова комісія

18 лютого 2013, 09:52
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
723

Чому Кабмін не реагує на надзвичайну ситуацію в Чорнобилі?

Для вивчення обставин і наслідків обвалу покрівлі в машинному залі четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС має вивчити спеціальна урядова комісія.

Чому керівництво держави не відреагувало на цю ситуацію? Чому не була створена урядова комісія? Надзвичайна ситуація сталася на Чорнобильській АЕС, яка є об’єктом підвищеної небезпеки, а вищі посадові особи роблять вигляд, ніби нічого не відбулось. Це вже нагадує ситуацію у 86 році, коли для керівництва Радянського Союзу проведення першотравневих демонстрацій було важливішим, аніж здоровя і життя людей.

Кабінет міністрів зобов’язаний терміново створити спеціальну комісію після того, як французька компанія, що здійснює будівництво нового об’єкту «Укриття», евакуювала свій персонал із Чорнобиля.

Той факт, що французи евакуювали своїх співробітників наштовхує на тривожні думки. Для того, щоб вивчити ситуацію, оперативно ліквідувати наслідки та не допустити нового обвалу має бути створена спеціальна комісія.

Надзвичайна ситуація на Чорнобильській АЕС має привернути увагу керівництва країни і до необхідності збереження Біличанського лісу, який захищає Київ від негативного впливу важких металів і сполук.

Я вкотре наголошую, що цей ліс, який намагаються знищити Коцюбинська і Гостомельська селищні ради, захищає Київ від радіоактивного забруднення. У 86 році він першим зустрів радіоактивну хмару, яка рухалася на столицю. А що буде далі? Як бачимо, позаштатні ситуації на станції трапляються. І небезпека для здоров’я киян буде збільшуватись в рази, якщо не буде Біличанського лісу, який виконує буферну функцію з мінімізації негативного впливу важких металів і сполук на столицю. Саме тому ще раз звертаю увагу вищих посадових осіб держави на те, що збереження Біличанського лісу є життєво необхідним для Києва. 

Нагадаю, що 12 лютого на Чорнобильській АЕС відбулось часткове руйнування покрівлі машинного залу енергоблоку №4.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.