Київрада 21 лютого розгляне нові межі столиці

20 лютого 2013, 07:26
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
720

Київська міська рада на пленарному засіданні 21 лютого 2013 року розгляне проект землеустрою щодо встановлення і зміни межі м. Києва

Київська міська рада на пленарному засіданні 21 лютого 2013 року розгляне проект землеустрою щодо встановлення і зміни межі м. Києва.

Проект землеустрою щодо встановлення та зміни межі м. Києва передбачає збільшення території столиці з 83 тис. 585 га до 84 тис. 974,4 га.

В умовах, коли суди приймають абсурдні рішення, що дозволяють Коцюбинському дерибанити Біличанський ліс, і ставлять під загрозу територіальну цілісність Києва, затвердження межі столиці є фактично єдиним механізмом збереження міста Києва на карті України.

Документ передбачає включення до території столиці 2 тис. 75,7 га земель Київської області з одночасним виключенням з меж Києва і передачі області 686,3 га.

Після схвалення проекту Київрадою, він буде направлений на погодження до Київської обласної ради, а потім – на затвердження до Верховної Ради. Адже встановлення і зміна межі м. Києва, відповідно до  ст. 85 Конституції України, є виключною компетенцією парламенту.  Враховуючи важливість цього документа для збереження територіальної цілісності столиці і захисту Біличанського лісу, Верховна Рада має прийняти вольове рішення і затвердити межу Києва якомога швидше.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.