Бортницька станція аерації отримає 20 млн. грн. на підсипку дамб мулових полів

21 лютого 2013, 15:39
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
712

На підсипку дамб мулових полів Борницької станції аерації за рахунок коштів природоохоронного фонду буде спрямовано 20 млн. грн.

Підсипка дамб мулових полів №1 та №2 Бортницької станції аерації включена до переліку природоохоронних заходів на 2013 рік, затверджених Київрадою на пленарному засіданні 21 лютого.

Ми затвердили перелік природоохоронних заходів, які у поточному році будуть реалізовані за кошти Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища. Одним із найважливіших напрямів є підсипка дамб мулових полів Бортницької станції. На підсипку дамб спрямуємо близько 20 млн. грн. Конче необхідно, щоб  роботи були виконані поки не почав танути сніг. Це дасть можливість уникнути аварійної ситуації.

Києву необхідно терміново вирішувати питання з пошуком коштів для проведення комплексної реконструкції і модернізації Бортницької станції аерації.

Підсипка дамб – це лише тимчасовий захід, адже мулові поля розраховані на 3 млн. куб. м мулу, а зараз на них зосереджено втричі більше – 10 млн. куб. м. До того ж, обладнання станції та технології очистки, які застосовуються, уже давно застарілі. Станція потребує термінової реконструкції, вартість якої складає близько 500 млн. євро.

До переліку природоохоронних заходів на 2013 рік також включені, зокрема: створення і функціонування системи моніторингу стану навколишнього середовища, виготовлення пересувної екологічної лабораторії для інспектування стану повітря, водних об’єктів та ґрунтів, розробка карти забруднень міста, розробка міської програми запобігання кліматичним змінам та адаптації до них, дослідження рівня забруднення території заводу «Радикал», розчистка водойм,  будівництво притулку для безпритульних тварин.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.