Розпуск Парламенту - питання часу

27 лютого 2013, 17:30
Власник сторінки
Журналист
0
11
Розпуск Парламенту - питання часу

Легітивність Парламенту викликає сумнів

Кожен  громадянин України має підстави ставити під сумнів легітимність Верховної Ради . Ймовірність дострокового припинення повноважень Верховної Ради дуже висока.  Не зважаючи на те, що у лютому  через Вищий адміністративний суд України я домігся того, щоб два народні депутати - Павло Балога та Олександр Домбровський - були позбавлені мандата, рішення ВАСУ  поки не виконується,більше того,  61 депутат від ПР звернувся до Конституційного суду за тлумаченням. Це рішення спеціалізованого суду почали атакувати з різних сторін,  Володимир Рибак заявив, що не буде виконувати рішення суду. На мій погляд, це ганебна практика. Уявіть собі, який це тиск на правоохоронні органи, які працюють сьогодні за всіма епізодами правопорушень, які були під час виборів.
        Всім відомо, що вибори у багатьох випадках були сфальсифіковані, явка на півдні, сході та деяких центральних областях була свідомо завищена. Ця Верховна Рада може наказати довго жити. У ній багато не легітимно обраних «переможців».
        Чому всі мовчать про те, що 6 листопада 2012 року Верховна Рада ухвалила постанову "Про деякі заходи щодо з'ясування стану дотримання виборчого законодавства в окремих одномандатних виборчих округах під час проведення чергових виборів до Верховної Ради України"? Цей документ наказував, в тому числі Центральній виборчій комісії, повторно вивчити матеріали щодо встановлення результатів виборів у проблемних округах.
Постанова є і вона – чинна, але жодним органом в державі не виконана. Постанови Верховної Ради загальнообов'язкові, але  їх не виконують і це дає підстави будь-якому громадянину України ставити під сумнів легітимність Верховної Ради.
        Що буде робити українська влада, якщо хоч одне рішення буде виграно з числа 443 осіб, яким не дали балотуватися на виборах? Я також в їхньому  числі, але не здався і  подав скаргу до ЄСПЛ.  Одне позитивне  рішення  Європейського суду, хоча б і моє, і  вся піраміда, яку очолює сьогодні Рибак, обвалиться. Ось чому Рибак, і Партія регіонів, і Батьківщина, і Фронт змін, всі злякалися і сказали: не треба прецеденту. Ні, треба!
       Сьогодні в Раді вирішується доля провладної більшості. Рибак стоїть перед дилемою. У Верховній Раді є більшість, є меншість. Але якщо позбавити мандатів п'ять, шість, десять депутатів, то більшість може перетворитися на меншість. Вирішується доля окремих депутатів, доля більшості, доля Верховної Ради України. Тому і з'явилося звернення 61-го депутата до Конституційного суду.

       А чим займається ЦВК? А ЦВК пише, що за наслідками перевірок, викладених у зверненнях, наданих ЦВК фактів, видається неможливим достовірно встановити результати волевиявлення виборців щодо обрання народних депутатів у частині одномандатних виборчих округів — №№94, 132, 194, 197, 223, що дає підстави вважати, що вибори народних депутатів України у вказаних округах проведені без дотримання вимог Конституції та законів, принципів і основ передвиборного процесу.  Цікава річ. А де вони знайшли таку «цитату», на яку сьогодні опираються? В Законі про вибори?В Конституції?Жодний Закон не передбачає подібних причин для визнання окремих округів не дійсними, а результати виборів «такими, що не можливо установити ». Ухваливши таке рішення, ЦВК фактично розписується в неможливості встановити підсумки виборів у ситуації, що склалася. Іншими словами, ЦВК підтверджує свою бездіяльність і неефективність. Виникає ще одне питання: а як же камери спостереження? Хто відповість за не раціональне використання майже мільярда гривень, яке не дало бажаного ефекту і результату? Хто відповість за факти фальсифікацій, які призвели до появи проблемних округів? Хто відповість за повторне використання бюджетних коштів для проведення повторних виборів на вище згаданих округах? Моя відповідь -Азаров. Азаров відповідає за держбюджет і за гроші платників податків. Азаров переконував всіх у раціональному використанні кожної бюджетної копійки. Розпочинати показову «порку» потрібно  з Азарова , «дабы другим было не повадно», і закінчити низами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.