На Святошині з’явиться ще один сквер

20 березня 2013, 09:42
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
700

Екологічна комісія Київради вирішила створити сквер на вул. Львівській

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики вирішила надати статус скверу земельній ділянці по вул. Львівській, 3 у Святошинському районі м. Києва. 

На цій території розташовані вікові дуби та сосни, тому ми підтримали ініціативу місцевих мешканців щодо надання їй статусу скверу. Оголошення ділянки сквером дасть можливість провести її благоустрій, встановити дитячий та спортивний майданчики, а також захисти цю територію від забудови.

Створення нового скверу на вул. Львівській покращить ситуацію із забезпеченістю зеленими насадженнями мешканців Святошинського району. Збільшення кількості скверів позитивно вплине на екологічну ситуацію столиці та самопочуття киян. Адже дерева виробляють кисень, затримують пил і зменшують концентрацію газів у повітрі. Наприклад, у зоні зелених насаджень рівень запиленості повітря у 2-3 рази нижчий, аніж на відкритих ділянках. Створюючи нові сквери, ми збільшуємо кількість зелених насаджень на душу населення. Наразі цей показник складає лише 16 кв. м на одного киянина. Безумовно, його необхідно збільшувати. До того ж, це передбачено Стратегією розвитку Києва. 

Нагадаю, що у Стратегії розвитку Києва до 2025 року заплановане збільшення показника забезпеченості киян зеленими зонами із 16 до 20 кв. м на одну людину.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.