Пропоную скасувати рішення Верховної Ради України від 4 квітня 2013 року

05 квітня 2013, 13:45
Власник сторінки
0
1788

Сьогодні зареєстрував проект Постанови про скасування рішень Верховної Ради України від 04 квітня 2013 року (реєстр. № 2747)

04 квітня 2013 року на псевдозасіданні Верховної Ради України VIІ скликання, яке відбувалося за адресою: вул. Банкова, 6-8, у нелегітимний спосіб були прийнятті рішення Верховної Ради України.

У статті 2 Регламенту Верховної Ради України йдеться:

"1. Верховна Рада проводить засідання у будинку Верховної Ради (місто Київ, вул. Грушевського, 5).

2. За рішенням Верховної Ради, прийнятим більшістю народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради, її засідання можуть проводитися в іншому місці."

 Відповідного рішення Верховною Радою України прийнято не було. Також, допускається проведення засідань Верховної Ради України в іншому місці у випадку введення воєнного чи надзвичайного стану. Як відомо, ні воєнного, ні надзвичайного стану в країні не оголошено.

Відповідно до статті 84 Конституції України рішення Верховної Ради України приймаються виключно на її пленарних засіданнях шляхом голосування.

У свою чергу Конституційний Суд України у своєму рішенні від 11 липня 2012 року N 15-рп/2012 (справа про обрання Голови Верховної Ради України) дійшов до висновку про те, що рішення Верховної Ради України приймаються виключно на її пленарних засіданнях.

Таким чином, усі рішення, прийняті не на пленарному засіданні Верховної Ради України у будинку Верховної Ради України (місто Київ, вул. Грушевського, 5) є нелегітимними.

Варто зазначити, що на так званому пленарному засіданні не було 244 депутатів, про які заявляли представники Партії регіонів. За підрахунками з фото прямої трансляції, в залі знаходилось всього 182 депутати. Опозиційних депутатів, в тому числі опозиційних депутатів-членів Лічильної комісії, які хотіли перерахувати присутніх, не пустили до зали, аби ті не встановили справжню кількість учасників даного дійства.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.