Ургант, комуністи і Голокост

16 квітня 2013, 11:50
Власник сторінки
Народний депутат України, співголова міжфракційного об'єднання "Рівні можливості"
0
7833

Більшість громадян України вже чули чи читали чи доєднались безпосередньо до обговорення «жарту» Івана Урганта про комісара і українських селян.

Після того, як комуністи у Верховній Раді не встали на знак пошани до померлих під час Голодомору, це нова зупинка для того, щоб дати відповідь на запитання – чи насправді ми готові всі вибачати все.

Питання до Урганта – відповідь на яке знають усі – чи зміг би він так само жартувати з образом євреїв і фашистським командиром з автоматом? Гальяно, який випив і дозволив собі щось задекламувати в парижському барі – отримав відразу – втратив контракт, ім’я і можливість вітатися з людьми, які розуміють, що спалювати людей, розстрілювати, тільки тому що вони інші – не припустимо. Рівно, як і навіть мінімально пробувати оправдати таку можливість.

Польські ведучі,які спробували вранці пожартувати над українками, звичайними робітницями, які зазнають дуже часто сексуальних домагань у Польщі, і, стуливши вуста мовчать, продовжують працювати, часто нелегально, оплачуючи навчання і побут дітей в Україні, - вилетіли з праці, отримали позов до суду – польський гонор не дозволяє миритись з приниженням жінок. І усі спроби вибачитись за невдалий гумор отримали зрозумілу відповідь – ці жарти неприпустимі – і приклад ведучих мав стати уроком для інших – і став.

Приклад Урганта стане прикладом відсутності державної гідності у українців. Тому що жарт Урганта – це переказана атмосфера «Останкіно» - і свідомими рішеннями редакторів залишити жарт – адже всі розуміють, що ця програма записувалась, потім монтувалась, потім переглядалась і потім передавалась в ефір. Більше того, оскільки в Росії чотири годинникових пояси, і ми знаємо багато прикладів, коли після ефіру на Далекий Схід передачі перемонтовувались по живому, чи знімались з ефіру взагалі – ця спокійно жила своїм життям тиражуючи жарт про червоного командира, який крошив шаблею українським селян як я, Іван Ургант, укроп – цей жарт нікому не ріже вухо, тому що таке ставлення.

Всі розуміють, що Урганту нічого не буде. Що Міністерство закордонних справ промовчить, а ще в цьому році більш ніж напевно хтось з Кабміну чи Адміністрації запросить Урганта провести день народження чи весілля, чи просто вечірку (Урганту, властиво, все рівно що вести),  і заплатить йому 25 тисяч не задекларованих чи задекларованих євро. І буде сміятись з Ургантом, тому що вони теж почувають себе червоними командирами, які можуть робити що хочеш з українцями. Їм – весело.

Тому що повага має розпочатись з себе. Те, що євреї досягнули з розумінням у всьому світі людьми усіх націй трагедії Голокосту – щоденна багаторічна праця Держави Їзраїль і євреїв у всьому світі. Вона не припиняється щодня, тому що припинити її не можна. Тому що знайдеться хтось, хто на завтра вже почне жартувати безкарно.

Комуністи просиділи вшанування людей, які померли від Голоду з гордим виглядом. На наступний день з гордим виглядом голосували в кінотеатрі Верховної Ради. Їм теж нічого не буде, принаймні до тих пір, поки за них будуть голосувати українці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.