Суд нагадав Рибаку про Конституцію

29 червня 2013, 08:18
Власник сторінки
Журналист
0
3

Якщо Луценко посадили за тисячи, то хто сяде за мільйони?

27 червня 2013 року став відомий повний зміст ухвали Київського Апеляційного Адміністративного Суду,  щодо апеляційних скарг Голови Верховної Ради України та  Балоги П.І. в справі  за адміністративним позовом Кармазіна Ю.А. до Голови Верховної Ради України Рибака В.В. про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання вчинити певні дії.

         Колегія суддів погодилась з висновком суду першої інстанції, який дійшов висновку, що Голова Верховної Ради України зобов’язаний вчинити вичерпних заходів для забезпечення роботи Верховної Ради України відповідно до вимог Конституції України та Законів України.

          Колегія, посилаючись на рішення Вищого адміністративного суду України від 08.02.2013 р. про те, що у Домбровського О.Г. та Балоги П.І. відсутні статус та повноваження народних депутатів України, нагадала Голові Верховної Ради України В.В. Рибаку, що відповідно до ст..124 Конституції України, судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов’язковим до виконання на всій території України. Згідно зі ст.255 КАС України, постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов`язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

       Таким чином,  судова колегія зазначає, що постанова Вищого адміністративного суду України від 08.02.2013 року по справі №п/800/99/13 підлягає виконанню на всій території України та є обов`язковою не лише для сторін по справі, а й для інших, пов`язаних з відповідними правовідносинами осіб.

        В своїй ухвалі Суд  також зазначив, що «постанова ВАС України є обов’язковою для виконання Центральною виборчою комісією, яка є стороною по справі № п/800/99/13 і якою Центральну виборчу комісію зобов’язано вчинити дії по організації і підготовці проведення повторних виборів в одномандатних виборчих округах №11 та №71. Зокрема, ст.104 Закону України «Про вибори народних депутатів» визначає порядок проведення повторних виборів, а ч.2 цієї статті вказує, що рішення про проведення повторних виборів приймає Центральна виборча комісія.

     Зазначена постанова ВАС України юридично рівноцінно обов’язкова для виконання ВР України, яка є пов’язаною особою у зазначених правовідносинах».

        Суд нагадав В.В. Рибаку, що «до обов’язків Голови Верховної Ради України належить вжиття заходів щодо дотримання норм Конституції України, Регламенту Верховної Ради України та Законів України «Про статус народного депутата України», «Про комітети Верховної Ради України», в тому числі щодо унеможливлення користування Домбровським О.Г. та Балогою П.І. будь-якими правами та гарантіями діяльності народного депутата України  шляхом видання розпорядчого акта (актів)».

          З тексту рішення випливає фактично те, що я вже кілька місяців стверджую: про обов`язковість ЦВК оголосити і провести вибори народних депутатів України по округам №11 та №71 без необхідності прийняття будь-яких додаткових Законів Верховною Радою України: Помилявся Азаров!

Знайшла підтвердження також моя точка зору щодо безпідставності особам, які не мають статусу і повноважень народних депутатів України, фінансувати витрати на проживання, на штат, на пересування територією України. Очевидно, що вину за безпідставне фінансування цих витрат має нести В.В. Рибак.

А це сума - в рази більша ніж та, за витрати якої, ця влада з політичних мотивів дала 2 роки Юрію Луценко(40 тис. грн..)

Це не кінець історії !

Ще ніяк не відповів ніхто за фальсифікації, за ігнорування виконання рішень Суду…  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.