Київрада проситиме Верховну Раду встановити межі столиці

10 липня 2013, 09:23
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
2860

Київська міська рада на пленарному засіданні 11 липня 2013 року планує звернутись до Верховної Ради України з проханням затвердити межі Києва

Київська міська рада на пленарному засіданні 11 липня 2013 року планує звернутись до Верховної Ради України з проханням затвердити межі Києва.

Як голова тимчасової контрольної комісії я вважаю, що Київська міська рада має вжити усіх вичерпних заходів для  збереження Біличанського лісу і захисту території столиці від посягань селищних рад Коцюбинського і Гостомеля. Ці питання можна вирішити шляхом затвердження меж Києва. Саме тому я виступив ініціатором звернення Київради до Верховної Ради щодо встановлення меж Києва. Адже відповідно до ст. 85 Конституції України, затвердження меж столиці є виключною компетенцією Верховної Ради України.

Київська міська рада прийняла рішення про погодження проекту землеустрою щодо встановлення та зміни межі м. Києва ще у лютому 2013 року. Згідно з документом, площа столиці становить 84 тис. 974,4 га.

Вкотре звертаю увагу народних депутатів на те, що встановлення меж столиці допоможе врятувати Біличанський ліс від знищення. Сподіваюсь, що на звернення Київради відреагують перш за все народні депутати, які пройшли до парламенту за мажоритарними округами у Києві, парламентарії, які раніше були депутатами Київради, і народні обранці, котрі увійшли до складу міжфракційного об’єднання «За збереження Біличанського лісу».

Зволікання із затвердженням межі Києва може призвести до знищення Біличанського лісу.

Нагадаю, що Коцюбинська селищна рада намагається включити до площі селища понад 4 тис. га території Києва. Також Коцюбинською та Гостомельською селищними радами всупереч законодавству уже відчужено у приватну власність більше 600 земельних ділянок загальною площею близько 100 га на території унікального Біличанського лісу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.