А що в кінці Врадіївського тунелю?

31 липня 2013, 13:25
Власник сторінки
Журналист
0
17
А що в кінці Врадіївського тунелю?

Дехто закликає вивести людей на такий собі «Врадіївський Майдан»


  Ну вивели зараз, вивели дві тисячі, пять тисяч. А далі що? Скільки стояти, не ходити на роботу, що людям далі робити?  Це безвідповідально, далі так не можна.  Якщо виведемо сто тисяч – це серйозно. Я не згоден, що в міліції нема професіоналів! Не правда! Хто сьогодні розкриває вбивства? Хто сьогодні розкриває ті зґвалтування? Чи є там сьогодні порядні люди? Так! Чого ми добиваємося? Зробити так, щоб вони сьогодні всі опустили руки, отримуючи ту мізерну зарплату та ще й ми всі їх докльовуємо – теж неправильно. Чому ці люди повинні страждати через тих паскудників і мерзотників, які заплямовують честь мундира? Треба зробити розумні критерії, а так званій опозиції потрібно зібрати комітет прямо зараз, запрошувати туди міністра, запрошувати телекамери і разом з громадянським суспільством, разом з громадськими організаціями піднімати це питання. Терміново треба розформувати такі підрозділи як «Беркут». Що ж стосується Захарченко, то давайте згадаємо  Могильов, який був до Захарченка на голову «беспредельнее». Захарченко по відношенню до нього інтелігент ще. Але Захарченко не керує ще цілком повністю всією міліцією.

Хіба це питання однієї лише Врадіївки?  Чи до цього все було гладко в правоохоронних органах? Піднімалися і залишаються відкритими  питання по Фастову, до Врадіївки були питання по Києву, були питання по Смілі, були питання по Одесі, коли чотири роки людина відсиділа за вбивство, я чотири роки, як Генерал, писав і слава Богу дописався – людину звільнили. Що ви думаєте? Провели розбір польотів? Ні!Чотири роки людина відсиділа. Але там не сталося таких вибухових наслідків як у Врадіївці. Все це є можливим тому, що немає пресового контролю, нема цивільного контролю, нема парламентського контролю, бо забрали ці повноваження у парламенту. Далі, нема контролю нормального Уповноваженого з прав людини, бо на цій посаді сидить підсадна качка. І це разом дало те все, що ми маємо. І я погоджуюсь, що реформування міліції треба провести по грузинському сценарію. Підняти заробітну платню і один до пяти скоротити.

Чому повів себе так беркут? Я з кінця пропоную вам порозмислити. Я стверджую, що міліція, в даному випадку,  виконує одну роль – провокатора, щоб спровокувати ситуацію  і відволікти від економічних ПРОБЛЕМ. Коли по три місяці не платяться заробітні плати бюджетникам, коли не виплачується місцевому самоврядуванню. А тепер який вихід? Орган для розслідування ми створили, як ви хочете його назвіть – Національне бюро розслідувань. Тринадцять років назад мною був поданий відповідний проект, читайте Конституцію, яка там функція є у прокуратури, має бути орган розслідувань, а він створений? Зараз Рада Європи вимагає, а ми не створюємо і  нічого цього не робимо!  Ось і маємо те, що маємо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.