Київрада закликає Верховну Раду затвердити межі столиці

19 серпня 2013, 08:40
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
513

Київська міська рада звернулась до Верховної Ради України з проханням затвердити межі Києва задля захисту Біличанського лісу

Київська міська рада на пленарному засіданні 19 серпня спрямувала звернення до Верховної Ради України щодо затвердження меж столиці. 

Враховуючи ситуацію, що склалась із незаконними діями Коцюбинської селищної ради Київської області щодо розширення території селища за рахунок земель лісового фонду м. Києва, Київська міська рада звертається до Верховної Ради України з проханням якомога швидше розглянути питання щодо встановлення меж столиці України – міста Києва. Зволікання з прийняттям цього рішення може коштувати Києву тисяч гектарів унікального Біличанського лісу, який захищає столицю від негативного впливу важких металів і сполук/ 

Київська міська рада має вжити усіх можливих заходів для збереження Біличанського лісу і захисту територіальної цілісності м. Києва.

Вкотре звертаю увагу народних депутатів на те, що встановлення меж столиці допоможе врятувати Біличанський ліс від знищення. Сподіваюсь, що на звернення Київради відреагують перш за все народні депутати, які пройшли до парламенту за мажоритарними округами у Києві, парламентарії, які раніше були депутатами Київради, і народні обранці, котрі увійшли до складу міжфракційного об’єднання «За збереження Біличанського лісу».

 Встановлення меж м. Києва є виключною компетенцією Верховної Ради відповідно до ст. 85 Конституції України.

 Нагадаю, що Коцюбинська селищна рада намагається включити до площі селища понад 4 тис. га території Києва. Також Коцюбинською та Гостомельською селищними радами всупереч законодавству уже відчужено у приватну власність майже 600 земельних ділянок загальною площею близько 100 га на території унікального Біличанського лісу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.