«Україно, ти моя молитва»

24 серпня 2013, 07:44
Власник сторінки
громадський та політичний діяч
0
1181

Геніальне і досі актуальне звернення Василя Симоненка до українців...

В День незалежності хотілося б нагадати геніальні рядки Василя Симоненка і звернути увагу на один парадокс. Як з’ясувалося у соціологічних дослідженнях, в Україні в силу різних обставин зменшується кількість патріотично налаштованих людей, але не зменшується кількість так званих «професійних українців». 

Для багатьох чиновників, політиків та й журналістів українець сьогодні – це професія, а не національність. Українець – це запис у книзі про народження, а не світогляд. Це запис у паспорті про громадянство України, а не віра. Тому хотілося, щоб ближчим часом зростала не категорія «професійних українців», а кількість українців за національністю, світоглядом та вірою. 

Саме такий стандарт українства пропагував Василь Симоненко. Тож пропоную вам унікальну нагоду послухати його вірш «Задивляюсь у твої зіниці» у виконанні самого автора.  

А ще інші вірші у виконанні Василя Симоненка можна почути тут. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: незалежність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.