Стипендійна програма: Літні курси у німецьких ВНЗ. Прийом документів до 20.11.13

18 вересня 2013, 06:06
Власник сторінки
Старший научный сотрудник Института евро-атлантического сотрудничества, Киев
0
1897

Подавати заяву на стипендію DAAD на літній курс можуть студенти бакалаврату та магістратури з усіх спеціальностей, які на початку стипендії закінчать принаймні другий курс інституту.

Літні курси у німецьких ВНЗ для іноземних студентів (після першого курсу)

Мета:

Стипендійна програма служить поглибленню знань німецької мови та країнознавства. Тому ці стипендії пропонуються для відвідання мовних, країнознавчих курсів, а також фахових курсів німецької мови, які пропонуються державними або державно визнаними німецькими ВНЗ або мовними інститутами при ВНЗ.

Перелік курсів знаходиться тут www.daad.de/hsk-kursliste, курси, які можуть відвідувати стипендіати DAAD, мають спеціальну позначку.

Тривалість стипендії:

Літні курси мають тривати щонайменше 18 днів (максимально 5 днів на тиждень, не рахуються дні приїзду та від'їзду), мати від 25 навчальних годин на тиждень, мовою викладання на них має бути німецька. Курси пропонуються у літні місяці (як правило, з червня), в період, коли у німецьких ВНЗ не проводяться лекції.

У формулярі на отримання стипендії пошукачі мають вказати бажані літні курси. Пошукачі мають заповнити всі поля та вказати різні місця або строки проведення курсів. Цей вибір буде по можливості враховуватися DAAD при остаточному розподілі стипендіатів. Проте оскільки кількість місць на курсах обмежена, DAAD залишає за собою право на зміну вибраного стипендіатом курсу.

Вказані у заяві курси є обов´язковими, зміна курсів не можлива.

Стипендії не подовжуються.

Розмір стипендії:

DAAD сплачує часткові стипендії в розмірі 850 євро та 250 євро на проїзд. Стипендії не покривають всі витрати на перебування, додатково необхідна особиста фінансова участь!

Розміщенням, як правило, займається організатор курсу.

Вимоги до пошукачів:

Подавати заяву на стипендію DAAD на літній курс можуть студенти бакалаврату та магістратури з усіх спеціальностей, які на початку стипендії закінчать принаймні другий курс інституту.

Студенти останнього року бакалаврата можуть подавати заяву, якщо одразу після закінчення бакалаврата відбувається зарахування до магістратури. Будь ласка, для підтвердження подайте довідку від Вашого ВНЗ.

Випускники з дипломом магістра/спеціаліста та аспіранти не можуть брати участь у конкурсі. Подавати заяву можуть молоді викладачі німецької мови у ВНЗ.

На початку стипендії пошукачі мають бути зарахованими до одного з ВНЗ у своїй країні або іншій країні (не Німеччині), де вони постійно проживають.

Пошукачі мають бути спроможними працювати у групах та слідкувати за доповідями. Мінімальний рівень знання мови має відповідати рівню B1 Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти. Останній мовний сертифікат має бути виданий не більше, ніж рік тому. Наступні сертифікати можуть бути виданими більше, ніж рік тому: Німецький мовний диплом (DSD), німецький абітур, TestDaF рівня C1 або вище, іспити Гете-Інституту. Подальшу інформацію про мовні сертифікати Ви знайдете тут: www.daad.de/deutschland/nach-deutschland/voraussetzungen/de/6221-deutsche-sprache.

Вік пошукачів на початку стипендійної програми має бути не менше 18 років.

Стипендія на літній курс надається лише один раз на три роки.

Інформація, строки та можливості отримання консультації:

Прийом документів відбувається в Інформаційному центрі DAAD у Києві з 01.09.2013 до 20.11.2013.
Подання заяв безпосередньо до Бонну не можливе.
Консультацію стосовно програм DAAD Ви можете отримати в Інформаційному центрі DAAD у Києві або в лекторів DAAD.

Документи для заяви на стипендію "Літні курси у німецьких ВНЗ для іноземних студентів":

1. Формуляр-заява DAAD з зазначенням двох обраних мовних курсів: назви університетів та мовних курсів, дати проведення. Тут: http://daad.org.ua/ukr/online.htm
2. Автобіографія (Curriculum Vitae).
3. Обгрунування вибору курсу: докладний опис попереднього навчання та опис цілей щодо відвідання курсу у Німеччині.
4. Рекомендаційний лист від українського професора / доцента з основної спеціальності з печаткою університету та завіреним перекладом.
5. Завірена копія всієї залікової книжки з завіреним перекладом.
6. Документ про знання німецької мови: onDaF, TestDaF, Гете-Сертифікат, DSH, мовний тест DAAD*.
7. Контрольна таблиця документів, див. формуляр.

* У містах, де не працює лектор DAAD та не планується його візит з метою проведення тесту, іспит може приймати університетський викладач (доцент/професор) з кафедри німецької мови. Результати мовного тесту мають бути проставлені у формулярі для мовного тесту DAAD.

Увага! Документи мають бути подані у одному примірнику у вказаному порядку.
Неповний набір документів для заяви не розглядається.

Ваша заява на стипендію, включаючи всі додатки, зразки тощо переходить у власність DAAD без права відшкодування. Повернення заяв не проводиться.

Вимоги до документів Ви знайдете тут: http://daad.org.ua/ukr/kommentar.htm 

http://daad.org.ua/ukr/stip_hsk.htm

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: образование,Германия,университеты,студент,университет,студентка,образование за рубежом,немецкое посольство в Украине,студенти,летний вояж,немецкий
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.