У парку Кіото навмисно труїли дерева

28 жовтня 2013, 09:28
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
1342

У парку Кіото навмисно знищували дерева, підливаючи у грунт хімічні речовини

Державна екологічна інспекція провела перевірку порушень природоохоронного законодавства у парку Кіото.

Після мого депутатського звернення Державна екологічна інспекція провела перевірку та зясувала, що у парку Кіото всихають сосни . Відібравши проби грунту біля цих дерев, інспектори виявили перевищення гранично допустимих концентрацій по декільком показникам. Іншими словами, дерева навмисно труїли, підливаючи у грунт хімічні речовини.

Зловмисники вирішили таким варварським способом знищити дерева у парку. Адже у столиці діє мораторій на видалення зелених насаджень, тож отримати ордер на знесення дерев досить складно. Тому вони підливали у грунт хімічні речовини, після чого дерева почали всихати.

Державна екологічна інспекція передала усі матеріали до Деснянського райуправління міліції для пошуку винних у знищенні дерев.

Нагадаю, що влітку 2013 року мешканці Деснянського району поскаржились на те, що у парку Кіото засихають сосни. Я одразу спрямував депутатські звернення до Державної екологічної інспекції, Прокуратури м. Києва та столичного управління міліції з проханням провести перевірку фактів знищення дерев і притягти до відповідальності осіб, винних у порушенні природоохоронного законодавства.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.