Молодь обрала свій шлях

08 листопада 2013, 08:34
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
266

У Києві відбувається фундаментальний захід для лідерів молодіжних організацій, на якому буде розроблений план спільних дій щодо розвитку зеленої ідеології в країнах пострадянського простору

Допоки політики ламають списи навколо теми євроінтеграції, молодь уже давно зробила свій вибір. Студенти, яких уже не виховували на радянській ідеології, самі обрали для себе європейські цінності. Молоді люди дедалі вільніше спілкуються з однолітками з інших країн, слухають зарубіжну музику, читають книги європейських авторів. Безперечно, це позитивний момент, що наша молодь розширює свій світогляд. Згадаймо заповіт великого вітчизняного поета Тараса Шевченка: «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь».

 

Саме молодь повинна обирати шлях розвитку країни, а не політики, наскрізь просякнуті радянською ідеологією. І наша молодь свій вибір зробила. Вона впевнено підтримує європейський спосіб життя.

 

Молодіжне крило Партії Зелених України – громадська організація «Зелена молодь України»  – уже 13 років є членом Федерації Молодих Європейських Зелених. Більше того, саме представники української Зеленої молодіжки мають авторитет у європейських організаціях та посідають в них керівні посади. Зокрема, лідер ГО «Зелена молодь України» Ірина Оксенюк є членом виконавчого комітету Мережі Розвитку Країн Східної Європи (CDN) – сестринської організації Федерації Молодих Європейських Зелених.

 

Саме у Києві з 8 по 11 листопада відбувається фундаментальний захід для лідерів молодіжних організацій, на якому буде розроблений план спільних дій щодо розвитку зеленої ідеології в країнах пострадянського простору – Україні, Росії, Білорусі та Молдові. Під час цього заходу представники молодіжних зелених організацій європейських країн поділяться своїм досвідом популяризації екологічних ідей. Значну увагу буде приділено питанням екологічного виховання молоді. Адже турбота про довкілля починається зі зміни свідомості. Якщо люди усвідомлять, наприклад, що можна зберегти 17 дерев, якщо переробити 1 т паперу, то вони будуть здавати макулатуру на переробку і будуть сортувати побутові відходи.

 

Вірю, що наші молодіжні зелені лідери напрацюють план заходів для поширення у суспільстві екологічних ідей, а також адаптації під нашу ментальність основоположних європейських цінностей. Це послідовна позиція Партії Зелених України, якої ми дотримуємось понад 20 років, незалежно від політичної ситуації всередині країни. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.