Київська міська рада перевірить автомийки та парковки на газонах

13 листопада 2013, 09:20
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
261

Київрада створила комісію, яка перевірить на предмет дотримання природоохоронного законодавства діяльність автостоянок, автомийок та ринків, розташованих на зелених зонах.

Київська міська рада створила тимчасову контрольну комісію з питань перевірки діяльності ринків, автомийок та автостоянок, розташованих на території зелених зон загального користування, на відповідність вимогам природоохоронного законодавства.

 

Відповідне рішення прийняте на пленарному засіданні Київради 13 листопада.

 

Комісія перевірить на предмет дотримання природоохоронного законодавства діяльність автостоянок, автомийок та ринків, розташованих на зелених зонах.

 

Досить часто недбалі підприємці облаштовують прямо на газонах автомобільні мийки та стоянки. Така діяльність призводить до знищення зелених зон. На ці порушення природоохоронного законодавства постійно скаржаться небайдужі кияни та представники екологічних громадських організацій.

 

Тимчасова контрольна комісія впродовж шести місяців вивчить ситуацію щодо діяльності автомийок та стоянок на зелених зонах і розробить механізми боротьби з такими порушеннями.

 

Жодна діяльність не повинна шкодити довкіллю. Знищення скверів та інших зелених зон задля влаштування паркувального майданчика чи автомобільної мийки є неприпустимим. Адже зелені зони призначені для відпочинку людей та прогулянок з дітьми, але аж ніяк не для влаштування стоянок для машин. Тому комісія працюватиме над механізмом захисту зелених оаз від таких підприємців.

 

До складу тимчасової контрольної комісії увійшли депутати різних фракцій Київради. До участі в роботі комісії також будуть запрошені представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної екологічної інспекції та громадських екологічних організацій.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.