ЗАТ “Київрада”

13 листопада 2013, 15:59
Власник сторінки
політолог
0
1132
ЗАТ “Київрада”

Безвідходне виробництво під дахом КМДА

Думаю, ситуація із Київрадою у загальних рисах відома усім і кожному. Група самозванців, які не так давно були тамтешніми депутатами, продовжують ухвалювати якісь рішення від імені киян. Посилаються вони у цьому на рішення КС, згідно до якого вибори начебто проводити не треба, а це означає, що, в принципі, одні і ті самі люди можуть невизначений термін керувати містом, не звітуючи про виконану роботу.

Обставини намагався пояснити лідер регіоналів у ВР О. Єфремов. "Ситуація по місту Києву така, що вона вийшла з юридичного поля. І в нас стоїть питання, що вибори до Київради ми повинні проводити планові, а планові вибори в Конституції записано на жовтень 2015 року", - сказав він.

Тепер питання. Чому ситуація вийшла із правого поля? Тому що дехто не збирається виконувати свої обов’язки у межах цього правого поля. Зокрема, сам пан Єфремов, котрий зобов’язаний призначити (разом із іншими депутатами) нові вибори після того, як завершилися повноваження попереднього складу. Не питати когось, не розмірковувати, а просто взяти і призначити.

Але найголовніше не це. Найголовніша думка, висловлена Єфремовим: якщо довго щось не робити, то питання вийде із правого поля. Відповідно, тоді теж нічого робити не треба буде, оскільки ситуація не має правого вирішення.

Це може мати серйозні наслідки.

А якщо, приміром, вибори президента так і не розпочнуться 2015 року, то це, очевидно, виведе ситуацію із правого поля? Звісно, це викличе серйозну стурбованість Віктора Федоровича Януковича, котрий висловить її публічно. Може, навіть звернеться до громадян по телебаченні і скаже, що, оскільки ситуація вийшла із правого поля, то він не може залишити країну напризволяще і буде її рятувати ще 5 років. При цьому, він буде дуже серйозний та майже пустить сльозу. Але візьме себе у руки та продовжить рятувати країну… Принаймні, саме так напишуть про це згодом журналісти з пулу та розкажуть репортажисти головних телеканалів.

Вибори ж у правовому поля провести вже не можна? Чергові вибори не відбулися, а на позачергові немає гроші. Це підтвердить Микола Янович, сказавши, що “гаспідарству нє вітримать вибаров”.

Тому президент і далі буде думати над ситуацією, граючи у теніс в Межигір’ї,облаштовуючи дебаркадери та підбираючи нові туфлі зі страусової шкіри.

Не будемо продовжувати наші міркування, але не можна не зазначити, що Єфремов сказав нове слово у історії правої думки, обґрунтовуючи подальше порушення закону (не призначення виборів) тим, що закон був порушений у минулому. Це все одно, коли маніяк-вбивця на процесі буде виправдовуватися тим, що після першого вбивства він не міг уже зупинитися, і за це його виправдають.

Продовжимо.

Як і у будь-якому злочину, у ситуації в Києві група узурпаторів вигадує виправдання для своїх дій. Грабіжники розказують про важке дитинство, педофіли про любов для дітей, а узурпатори … Правильно, вони розказують про турботу щодо долі рядових громадян. У цьому нічого в світі не змінилося від часів давньогрецьких тираній.

Зокрема, як тільки запахло смаженим та всім стало ясно, що Київрада перестала бути легітимною, пішли плачі про те, як без сесій вищеназваного органу зупиниться видача надбавок для бюджетників. На підтвердження цього навіть збирали улітку численні бюджетницькі армії.

Повторюючи про бюджетників, влада замовчує простий факт, що для Київради роздача надбавок – це не перша функція. І навіть не десята. Що всі ці питання мають вирішуватися на рівні бюджету, а сама Київрада вирішує на своїх сесіях все що завгодно, окрім тих питань, які декларуються.

Приміром, видає дозвіл на забудову 150 гектарів лісу. Вмикаємо логіку та думаємо. Чи має вищеназване питання стосунок до доплат бюджетникам? Ні, не має, але має стосунок для кишень людей, які подібні рішення ухвалюють. І ухвалюють регулярно.

А ви що, чекали, що вам хтось гроші роздавати буде? Навіщо? Ви ж навіть не виборці, бо виборці когось обирають. Ви – піддані. Раби, кріпаки панів, що вирішують за вас. Навіщо вас ще додатково підгодовувати? Вас же грабують, а ви мовчите. Видавати вам щось – це, з точки зору депутатів, марна справа.

Адже раніше вони були змушені бодай раз на рік задумуватися над тим, чи не позначаться подібні рішення на їх політичній кар’єрі? Можливо, їх не переоберуть і пайків із цвілою гречкою їм цього разу не вистачить? Як не обрали розносників гречки на виборах до ВР у Києві?

Тепер про це думати їм не треба, оскільки ВР та КС потурбувалася про психічний спокій злодійкуватих київських депутатів.

І вони діють за принципом, який ми можемо сформулювати, перефразовуючи класика.

Виборів немає, отже все дозволено.

Дійсно, навіщо призначати вибори і переобиратися, витрачаючи на це гроші та ще й з сумнівним результатом? Можна просто вибори не проводити.

І Київрада перетворюється на ЗАТ, що функціонує за простим бізнес-планом: 1) демонструємо лояльність до центральної влади та виконуємо її забаганки, за що одержуємо імунітет від виборів; 2) роздаємо пару копійок бюджетникам, використовуючи їх як власних “бойових холопів”; 3) грабуємо Київ із розрахунком, щоб тоді, коли вибори все-таки проведуть, спадкоємцям не лишилося нічого.

І проблема тут не стільки в злодіях, які всі цим користуються. Вони просто шукають і знаходять для себе найменш затратний шлях до влади і багатства. Проблема у тих, кому вони розказують казочки про турботу, а потім виводять на мітинги, захищати Київраду від виборів, обіцяючи у результаті доплату у 300 гривень. Загалом, вся ця система, коли людей прив’язують доплатами до якогось органу, що ділить від їх імені бюджетні кошти згідно до політичної кон’юнктури, на це і розрахована. Але саме цікаве, що вона працює! І це підтверджують наступні обставини: 1) невідомо-хто та невідомо-чому називає себе депутатами Київради; 2) ці особи від імені киян ухвалюють рішення відібрати щось у цих киян; 3) останні, переважно, спокійні, бо чекають на доплати, картки киян та міфічне метро на Троєщину.

І чого тоді ще очікувати?

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.