У Києві з’явиться Департамент екології

14 листопада 2013, 10:44
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
229

В Київській міській державній адміністрації буде створений Департамент екології та охорони природних ресурсів

Постійна комісія Київради з питань екологічної політики схвалила проект рішення, що передбачає створення Департаменту екології та охорони природних ресурсів.

У зв’язку із реформуванням галузі на загальнодержавному рівні столичному управлінню екології передані низка функцій, які раніше виконував підрозділ Міністерства екології. Зокрема, проведення державної екологічної експертизи, погодження проектів землеустрою, містобудівної документації, видача дозволів на користування надрами. Щоби управління екології могло належним чином виконувати ці обов’язки, йому необхідно повернути права юридичної особи, створивши відповідний департамент, і затвердити необхідний штатний розпис.

Створення Департаменту екології як окремого структурного підрозділу зі статусом юридичної особи передбачено постановою Кабінету міністрів України від 28 січня 2013 року.

Проте у столиці ця постанова чомусь не виконується впродовж 10 місяців. Майже рік штучно гальмується нормальна робота управління екології. Хто в цьому зацікавлений? Для відновлення повноцінного функціонування галузі охорони природного середовища необхідно якомога швидше створити відповідний департамент. Тим самим ми виправимо помилку реорганізації півторарічної давнини, коли три зовсім різні управління – екології, благоустрою та з надзвичайних ситуацій – чомусь були об’єднані в один департамент.

Нагадаю, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, в тому числі на місцевому рівні» обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям від територіальних органів Міністерства екології та природних ресурсів з 18 травня 2013 року передана низка повноважень у галузі екології та природних ресурсів, зокрема створення і ведення повних баз даних користувачів надрами, утворювачів відходів, забруднювачів повітря та водойм, видача дозвільних документів, контроль за сплатою коштів до міського природоохоронного фонду.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.