Повний провал міністра Королевської

25 січня 2013, 15:34
Власник сторінки
політик, юрист
0
5051

Сьогодні Державна служба статистики України оприлюднила офіційний звіт щодо заборгованості із виплати заробітних плат працівникам бюджетної сфери.

Так, станом на перше січня 2013 року заборгованість по зарплаті в України складає 893 мільйони гривень, з яких 143 мільйони гривень – заборгованість на економічно активних держпідприємствах. Фактично дана ситуація – це вирок нинішньому уряду. Поясню чому.

Наприкінці минулого року новоспечений міністр соціальної політики Наталія Королевська публічно звітувала, що вся заборгованість із зарплат в країні буде ліквідована напередодні Нового року - до 30 грудня. Більше того, міністр наголосила, що станом на 29 грудня 2012 року всі регіони в повному обсязі отримали кошти для виплати зарплат працівникам бюджетної сфери, і вона особисто це проконтролювала.

Таким чином виходить, що Королевська, м’яко кажучи, намагалася переконати українців у завідомо неправдивій інформації. На ділі ж міністр соцполітики фактично не справилася із власними обов’язками. Адже, ще 24 грудня прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Королевській взяти на контроль питання виплати заробітних плат. І вже перше своє завдання міністр провалила.

Якщо ж врахувати ще й те, що за останній місяць в Україні рекордно різко зросло безробіття – на 65 тисяч осіб і нині становить 506 тисяч чоловік – і це офіційна статистика, яка фактично у кілька разів менша за реальний стан справ - то виходить, що соціальна ситуація в країні досягла критичного рівня. І схоже, що уряд навіть не збирається її покращувати, натомість годуючи українців відвертою брехнею.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.