Чому гальмує авторинок

11 квітня 2012, 12:21
Власник сторінки
Народний депутат Верховної Ради України VIII скликання
0
1353

Чому гальмує авторинок

Про реальний споживчий потенціал українців можна судити із об’єму продажів автомобілів у країні. Він є порівняно статистично прозорим і склав у 2011 році EUR 3,6 млрд.

Останнім часом в українських автосалонах знову поменшало покупців. Незважаючи на те, що в минулому році український авторинок посів 13-те місце в Європі із показником у 220,6 тис проданих авто, за два місяці нинішнього року країна опустилася вже на 17 місце. Зниження доходів та «проїдання» накопичень роблять свою чорну справу. А значить, навряд чи виправить ситуацію чергова інформація про можливе подорожчання машин після введення імпортного мита в розмірі  10-30%, як це сталося в 2011-му. Тоді під гаслом «завтра буде дорожче» українці поспішили в автосалони, намагаючись до купи ще й позбутися доларових заощаджень, яким «напророчили» знецінення.

Що ж стосується більшості пересічних українців, то їм доведеться, як і зараз орієнтуватися на придбання стареньких авто. Як виявилося, середній вік машини, яку ще можна продати в Україні становить 13,2 років.

Одночасно в Кабміні вивчають можливість виведення автомобілів з-під дії україно-російської міжурядової угоди і так званої Ашхабадської угоди. Що означатиме автоматичне введення 10%-го мита на російські машини, включаючи іномарки, які збирають в РФ: Volkswagen Polo, Hyundai Accent, Kia Rio, Renault Logan. Але якщо це станеться, то й наші «ЗАЗи» та «Богдани» втратять російський ринок, бо будуть вимушені  на рівних конкурувати із іншими іноземними (для Росії) авто. Тому нашим заводам прийдеться або шукати нові ринки збуту, або згортати виробництво.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.