Володимирський ринок: державне рейдерство або як захистити своє робоче місце?

30 травня 2011, 09:41
Власник сторінки
політик, юрист
0
2813

В Україні чітко стало зрозумілим, який народ потрібен нинішній владі – виключно зубожілий, а відтак слухняний, яким набагато легше керувати.

І в цьому напрямку йде планомірна робота. “Драконівські закони” владної верхівки вже встигли поставити на коліна малий та середній бізнес. Однак, цього виявилося замало, і за справу взявся чиновницький апарат нижчого рівня...

Так, «з нагоди Дня Києва» Державна екологічна інспекція вирішила зробити «подарунок» киянам – закрити Володимирський ринок, історія якого налічує більше 180 років. Обґрунтовувалося все це нібито порушенням умов зберігання відходів.

Заручившись цим рішенням, представники прокуратури Києва та екологічної інспекції у супроводі озброєних співробітників міліції здійснили спробу силового захоплення ринку. Однак, завдяки рішучим та злагодженим діям підприємців вдалося відтіснити силовиків, які швидко покинули територію, проте пообіцяли незабаром повернутися.

При цьому, щонайменше некоректними є висловлювання представників уряду та чиновників Києва, які визнали все це лише «жахливим непорозумінням» і запевнили, що в плани влади входило тільки усунення недоліків у роботі ринку, а ні в якому разі його закриття. Вони тільки забули додати, що внаслідок цього «непорозуміння» через штовханину із озброєними людьми в шоломах постраждало двоє співробітників ринку, які просто захищали свої робочі місця.

Насправді ж все це було прикладом типового рейдерського захоплення, з одним лише уточненням – захоплення зі сторони самої влади!

Нинішній владі заважають всі, хто здатен сам заробляти гроші. Так прокоментував ситуацію лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат України Арсеній Яценюк. Всі знають ціну словам цієї влади. Тому чекати допоки влада приспить увагу громадськості і спробує закрити ринок удруге в Фронті Змін» не стали. Арсеній Яценюк подав депутатське звернення до Генерального прокурора України та голови Київської міської державної адміністрації. Він вимагає, по-перше, скасувати рішення Державної екологічної інспекції в Києві «Про тимчасову заборону (зупинення) господарської діяльності Володимирського ринку за адресою м. Київ, вул. Горького, 115». Окрім того, в зверненні міститься вимога недопущення втручання у господарську діяльність підприємців та унеможливлення протиправного закриття Володимирського ринку.

Зауважимо, що це вже не перша спроба закриття комунальних ринків міста Києва. Так, у березні 2010 року Володимирський та Житній ринки були включені до програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2007-2010 роки. Однак під тиском громадськості, підприємців, «Фронту Змін» їх вдалося відстояти - Київрада виключила ці ринки з переліку об'єктів, що підлягають приватизації, а також наклала мораторій на зміну профілю їх діяльності.

«Фронт Змін» відслідковуватиме ситуацію щодо розпорядження комунальною власністю місцевої громади по всій країні, аби київський сценарій не повторився десь в іншому місці.

Ну а з приводу Воломирського ринку?! Комунальне підприємство забезпечує робочими місцями сотні людей, сплачує до бюджету близько 200 тис. грн. на місяць земельного податку, а також надає благодійну допомогу, зокрема, Києво-Печерській лаврі, Територіальному центру соціального обслуговування, допомоги та захисту одиноких пенсіонерів, інвалідів та малозабезпечених жителів міста Києва, Всеукраїнській організації інвалідів війни та збройних сил, Громадській організації дітей-інвалідів Чорнобиля.

Без сумніву, незаконна спроба його закриття є проявом цинічної неповаги до інтересів територіальної громади міста Києва та не повинна залишитися поза увагою.

І ще один висновок. Підприємці довели, що можуть захистити себе. Вони показали, що не бояться цієї влади, вони вже не чекають покращення життя вже завтра, а створюють своє життя своїми руками і не дозволять владі відібрати ці здобутки.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.