У “відносинах” з ЖЕКами є чергова перемога

01 червня 2011, 12:34
Власник сторінки
політик, юрист
0
2306

Сумнозвісним Законом «Про судоустрій і статус суддів» до Цивільного процесуального кодексу України були внесені зміни, завдяки яким ЖЕКи отримали можливість стягувати заборгованість з громадян за оплату житлово-комунальних послуг у наказному провадженні.

У той же час, спори самих громадян з ЖЕКами щодо незаконного підвищення тарифів або неякісних комунальних послуг розглядаються винятково в загальному порядку.

Категорично не погоджуючись з таким станом речей, депутатами місцевих рад від Політичної Партії «Фронт Змін» протягом березня-квітня 2011 року по всій країні було ініційовано розгляд питання про заборону стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг у наказному провадженні, тобто у спрощеному порядку – без повідомлення та без виклику сторін для розгляду справи. Такі ініціативи безсумнівно дозволили б зупинити чиновницький розгул, що наразі чиниться в житлово-комунальній сфері.

І позитивний результат не забарився! Рішеннями місцевих рад на території міст Рівне, Сарни (Рівненська область), Мерефа (Харківська область) підзвітнім ЖЕКам заборонено стягувати заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг у наказному провадженні. Крім того, у Сумській, Чернігівській областях, а також в Сарненському районі Рівнеської області вирішено рекомендувати сільським, селищним, міським радам на відповідній території прийняти рішення, яке унеможливить стягнення заборгованості без повідомлення та без його виклику боржника до суду.

Однак, у багатьох місцевих радах вказане питання не знайшло підтримки та безпідставно залишене для подальшого доопрацювання або взагалі відхилене. Траплялись навіть такі випадки, коли проекти рішень одноголосно підтримувалися профільними комісіями, проте вже наступного дня представники цих же комісій займали діаметрально протилежну позицію та “провалювали” голосування, в чергове доводячи свою “професійність”. На жаль, така поведінка зумовлена виключно небажанням окремих народних обранців захищати інтереси громади, яка безпосередньо його ж і обрала!

Відтак, депутати від «Фронту Змін» прийняли у цій ситуації єдино правильне рішення – повторно ініціювали розгляд даного питання на чергових сесіях місцевих рад.

Будемо сподіватися, що депутати нарешті забудуть про свій головний принцип роботи – «політичний інтерес перемагає здоровий глузд» та приймуть таке рішення, яке відповідатиме інтересам громади.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.