Мирна хода … з винятковим цинізмом

31 серпня 2011, 16:41
Власник сторінки
політик, юрист
0
2569

Про те, що відбулося 24 серпня 2011 року під час святкування Дня незалежності із мирними демонстрантами, говорилося і писалося багато.

Хтось висловлював обурення діями правоохоронців та влади, хтось, навпаки, стверджував, що під час святкування 20-ої річниці треба було святкувати, а не мітингувати.

Можливо, останні і мали рацію, але гарантоване Конституцією право на проведення мирних зібрань ніхто не відміняв. В Основному законі право українців на їх проведення може бути обмежно лише судом, тому 24 серпня на вулиці Володимирській досить абсурдно виглядали озброєні до зубів хлопці з Дніпропетровщини та Луганщини, за якими за кілька хвилин по наближенню до них мирної ходи вишикувалися кілька десятків автозаків.

Опозиція «прочитала» наміри влади – вона не піддалася на провокацію, не дозволила заманити людей в пастку, впакувати в автозаки і провести паралель між Києвом 24 серпня і Львовом  9 травня. 

Проте влада пішла далі. Наступним абсурдним кроком стало порушення головним управлінням МВС України у місті Києві кримінальної справи за фактом хуліганства 24 серпня.

Хочу нагадати, що Карний кодекс визначає хуліганство як грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом. Тобто у нашій країні мирні зібрання, присвячені святкуванню Дня Незалежності, трактуються як «явна неповага до суспільства», поєднана із «особливою зухвалістю» та «винятковим цинізмом».

Прикро… І безпідставно… І протиправно, зрештою.

Саме виходячи з цього, 31 серпня 2011 року Політичною Партією «Фронт Змін» було оскаржено постанову про порушення кримінальної справи до Шевченківського суду. Подивимося тепер, яким чином, служителі Феміди кваліфікують дії мешканців столиці.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.