Коли до енергетиків повернеться бумеранг?

19 жовтня 2023, 16:05
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
37
Коли до енергетиків повернеться бумеранг?

У всьому цивілізованому світі за те, що ти клієнт, тобі ще й доплачують

Уявіть собі ситуацію. Прийшли ви до магазину, набрали продуктів на 800 грн. А на касі касир видає вам чек на 860 грн. Ви із запитанням: чому? Адже за цінниками все коштує 800. Вам чемно пояснюють, що 800 – це сам товар. Але ще клієнтське обслуговування коштує 30 грн. Ще 25 грн. коштує технічне обслуговування касового апарату. Та ще 5 грн. коштує перевірка цього апарата. Як у радянському анекдоті про невдалого офіціанта. Сорок і сорок буде рубль сорок. Хліб брали? Не брали. Треба було брати. Два сорок. Разом - чотири сорок.

Смішно? Але подібні думки приходять під час отримання громадянами рахунків за спожиту електроенергію. Поки ще є для громадянам можливість підрахувати витрачену за якийсь період електроенергію. Взяв показник сьогодні, відняв попередній показник. Різницю помножив на тариф (вже 2,64 грн. за 1 квт.). Отримав суму до сплати. Все? Рано зраділи. Далі вам прийде рахунок «за абонентське обслуговування». Що це таке? А це якраз та сама сума «за клієнтське обслуговування». За те, що ви є клієнтом. Але зачекайте! У всьому цивілізованому світі за те, що ти клієнт, тобі ще й доплачують. Ні. Плати!

А ще прийде рахунок «за перевірку загальнобудинкового лічильника». Так у мене лічильник у квартирі, скажете ви. Навіщо мені загальнобудинковий? Плати! А ще мінімум раз на рік прийде просто рахунок. Нібито ви рік тому щось недоплатили. Плати! Ось і виходить, що 40 та 40 = рубль сорок.

Із підприємцями ще складніше. Там підрахувати все простим відніманням показників взагалі неможливо. Тому що треба заплатити авансом стільки, скільки хтось там вигадає. І вас дошкулятимуть: заплати аванс, допоможи армії. Та армії ми й так допоможемо. Ви б менше «допомагали» своїми вигадками.

З 1 листопада тариф для малого бізнесу знову підскочить, вже до 8 грн. 46 коп. за 1 квт. А потім дивуємось, чому закривається малий бізнес, зокрема ті ж кафешки. Адже в кожній, навіть найменшій з них, працює 3-4 особи! Ні, йдіть на допомогу з безробіття. Сідайте на шию державі.

Ми розуміємо, що війна. Що ворог б'є по енергетичним об'єктам. Хоча розуміємо і те, що на ремонт та відновлення приватної власності йдуть по суті безповоротно державні кошти.

Ось цікаво було б подивитись іншу картинку. Приходить енергетик за зарплатою, а йому як у тому магазині віднімають плату за абонентське обслуговування, за технічне обслуговування касового апарату, за сертифікацію машинки для рахунку грошей. Та ще й кажуть, що рік тому йому переплатили. Повертай тепер. Життя воно таке, бумеранг іноді повертається.

Але сидить десь важлива комісія НКРЕКП, яка затверджує тарифи. Її б у той магазин! Або до офіціанта майстерних розрахунків. Разом чотири сорок!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.