“Витіснити Моршинську з ринку”, - гендиректор IDS Ukraine про конкурс АРМА

24 березня 2023, 13:52
Власник сторінки
Генеральний директор IDS Ukraine
0
2771
Марко Ткачук, Генеральний директор IDS Ukraine

АРМА призначило управителем активів компанії-виробника Моршинської прямого конкурента, який може скористатися ситуацією, щоб витіснити Моршинську з ринку.

Спочатку АРМА оголосило конкурс на пошук управителя корпоративними правами IDS Ukraine, а минулого тижня управителем на корпоративні права компанії обрано конкурента, який менше IDS Ukraine по річному прибутку майже в шість  разів. Це не виглядає, як зацікавленість в тому, щоб допомогти державі врятувати такий чудовий актив, як компанія IDS Ukraine.

АРМА обрала управителем активами IDS Ukraine невелику компанію Карпатські мінеральні води.

Невелика історична довідка: як IDS Ukraine, так і Карпатські мінеральні води розвивали свої бренди більше 15 років. Ми працювали, не покладаючи рук, і змогли виростити найдорожчий бренд в Україні — Моршинську. І це не наша власна оцінка — таке звання було досліджено і опубліковано в незалежному ЗМІ двічі! За 15 років бренд зріс з 5% до 27% ринку, а вода конкурента Карпатська джерельна за той же самий час змогла досягти лише 8%. Наочна різниця в ефективності управління! Тож, зовсім незрозуміло, чому посадові особи АРМА вирішили, що менеджери Карпатських мінеральних вод мають достатню кваліфікацію, щоб управляти бізнесом IDS Ukraine.

Припускаю, що основною метою участі в конкурсі конкурента була надія на те, що разом з правом на управління корпоративними правами вони зможуть отримати доступ до управління операційною діяльністю IDS Ukraine.

Звичайно, отримати в управління завод, який за необхідності можна зупинити по надуманим причинам, а на додаток ще й дистрибуційну компанію з величезним парком холодильників, і за рахунок цього розвинути власний бренд – ідея дуже приваблива, про що навіть не скриваючи говорить керівник конкурента. Є небезпідставна підозра, що Карпатські мінеральні води будуть докладати всіх зусиль, щоб послабити або взагалі витіснити Моршинську з ринку, адже частка ринку такої любимої нашими споживачами Моршинської майже в три з половиною  рази більша, ніж у Карпатської джерельної.

Якщо держава не втрутиться та не скасує результати конкурсу, який був проведений з величезною кількістю порушень, країна може втратити ефективну компанію IDS Ukraine.

Дестабілізація ситуації призведе до того, що  зупиняться працюючі підприємства, наша команда з 3000 людей залишиться без роботи, курортне містечко Моршин втратить більшу частину свого доходу, а мільйони українців залишаться без доступу до якісної питної води. Мені здається, що держава в цьому не може бути зацікавленою. А ось Карпатські мінводи - так, вважаючи, що війна все спише, хоча по факту це можна назвати всім відомим словом – “рейдерство”.

Національне агентство з питань розшуку та менеджменту активів, отриманих від корупційних злочинів (АРМА), визначило управителя для арештованих корпоративних прав IDS Ukraine, ним стала компанія Карпатські мінеральні води.

Передача управління IDS Ukraine іншим особам навряд чи позитивно вплине на діяльність компанії, оскільки раніше АРМА не показала успішних кейсів роботи з активами, що потрапили в її управління.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
СПЕЦТЕМА: Бізнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.