Розблокування експорту металу через порти поверне в Україну валюту

23 серпня 2022, 14:11
Власник сторінки
Виконавчий директор Національної асоціації добувної промисловості України
1
3727
Виконавчий директор Національної асоціації добувної промисловості України, Оксана Орінчак

Розширення дії “зернового коридору” на металопродукцію поверне в Україну валюту, що є надзвичайно важливо в умовах війни та девальвації гривні.

Тому для країни розблокування експорту металу та руди – нагальне питання.

Металургійна промисловість генерує кожну восьму гривню, яка надходить до державного бюджету, і відповідає за 40% ВВП. Україна сильна не лише аграрним сектором, а й металургією! Як тільки експорт металургійної продукції буде розблоковано, у країну повернеться валюта – а в умовах війни та девальвації гривні валюта нам потрібна як ніколи.

Вона також зауважила, що Асоціація підтримує заяву заступника міністра економіки Тараса Качки, який раніше повідомив, що Україна закликала міжнародних партнерів розширити дію зернового коридору на метал.

Ми, як Асоціація, дуже підтримуємо пана Качку: Україні потрібно експортувати не тільки зерно, а й метал! Металургія – це без перебільшення основа нашої економіки. Тож розблокування портів для експорту металу – це нагальне питання, вирішувати яке потрібно було ще вчора.

Раніше ОП Укрметалургпром заявили, що відновлення морського експорту металу та руди забезпечить притік до країни додатково понад $600 млн щомісяця. Також це сприятиме стабілізації курсу гривні і дозволить утримувати валютний коридор у межах 33–36 грн/$.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
СПЕЦТЕМА: Украина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.