«Нульове» розмитнення»: преференція чи можливість для українців?

14 липня 2022, 11:52
Власник сторінки
0
62
«Нульове» розмитнення»: преференція чи можливість для українців?

З 1 квітня 2022 року українці могли безкоштовно розмитнювати автівки. Але депутати вирішили, що досить таких «щедрот для народу» і з 1 липня скасували пільги для ввезення авто з-за кордону.

Авторка цієї публікації скористалася преференцією, наданою державою, і сьогодні є власницею довгоочікуваної автівки. Втім, така нагода видалася не кожному. Депутати вирішили, що досить таких «щедрот для народу» і з 1 липня скасували пільги для ввезення авто з-за кордону. Не врахували лишень парламентарі, що черги на кордоні довжиною у 5-10 днів стануть фатальними для багатьох українців.

1. На оформлення документів – треба час! Тому логічно, що мав би бути перехідний період.

2. Преференції мали діяти до кінця війни і не мали обмежень щодо вартості покупки.

3. На кордоні дійсно черги, і здебільшого через людський фактор - як наших митників, так і сусідів.


«Спасати» народ кинулися деякі депутати – реєструють законопроекти. Вони здебільшого про основне – продовжити термін для тих, хто не встиг. Але…є декілька але. Хоча б один із них треба прийняти ТЕРМІНОВО, на найближчому засіданні сесії Верховної Ради України. Втім, документи досі не розглянуті профільним комітетом - Комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики.

Автор одного з запропонованих альтернативних законопроектів Сергій Кузьміних зауважує, що наші люди на війну віддають останні кошти, а сьогодні дехто з них зміг придбати для родини авто на пільгових умовах, ми маємо їх підтримати, а не «викручувати руки».

«Законопроекти щодо нової формули розмитнення, запровадження електронних митних декларацій, преференції для окремих автовласників – все це не закриває питання тим українцям, які ввезли куплену автівку і не встигли оформити документи», - йдеться у повідомленні парламентаря.

Він пропонує внести зміни до Митного кодексу України щодо термінів завершення дії:

«Людина, яка придбала автівку закордоном і до 1 липня подала попередню митну декларацію – не спізнилася. Їй треба дати час тут, в Україні, належним чином зареєструвати свою покупку! Жоден документ не може ділити українців і дозвіл завершити пільгове митне оформлення авто мають отримати усі – незалежно скільки родина відклала на свою покупку – 1-2 чи 11 тисяч євро».

Нам залишається чекати далі! Сподіваємося на оперативний розгляд питання у Комітеті та схвалення у Парламенті.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.