Відкривають музеї і переробляють сміття: на сході відновлюють підприємництво

29 березня 2021, 20:47
Власник сторінки
0
48
Відкривають музеї і переробляють сміття: на сході відновлюють підприємництво

Молоді режисери зняли ролики про малі бізнеси Донеччини і Луганщини

На платформі онлайн-освіти Почати.Бізнес завершилося голосування за відео проєкту "Великі історії малого бізнесу". Серія коротких роликів розповідає про бізнесменів із Донеччини, Луганщини та Запорізької області. Частина з них  -  переселенці, котрі залишили свої домівки й з нуля створили власну справу: хтось запустив бренд одягу, хтось відкрив хаб, а хтось має музей. Інші - переробляють сміття, розвивають туризм, очищують воду, ремонтують машини і лікують людей.

Інформаційну кампанію «Великі історії малого бізнесу» ООН проводить вже 5 років поспіль спільно з фестивалем соціальної реклами Molodiya Festival. 

Автори відеороликів - молоді рекламісти й режисери, які зафільмували історії цих підприємців, аби надихнути інших створювати власні справи. А ще для того, щоб показати людей, які, попри труднощі, створили бізнес, надають робочі місця та розвивають регіон.

За час кампанії десятки бізнесів були зафільмовані та отримали промоцію. 

Розповідь про "королеву квітів" з Горлівки перемогла у глядацькому голосуванні за ролики проєкту. Історія, зафільмована режисеркою Анастасією Ковальчук, розповідає про справу Ніни Радченко - садовий центр в Олександрівці Донецької області. Освоювати цілину в Лиманський район Ніна разом із родиною приїхала у 2014 році, коли залишатися у рідній Горлівці було вже несила. Зараз дівчина вирощує квіти та ефіроолійні культури, і вбачає у садівництві своє призначення, а не тільки спосіб заробітку.

На другому місці за результатами глядацького голосування - історія священика і волонтера Сергія Казьменка. Її зафільмувала режисерка Марія Дергачова. Сергій переїхав у Добропілля 2014 року із села Оленівка Донецької області. Декілька років займався волонтерством, потім відкрив власний бізнес - виробництво питної води «Джерело здоров'я». Для старту використав заощадження, які разом із дружиною відкладали на відпочинок. На грант докупили сучасне очисне обладнання. На роботу Сергій бере у першу чергу переселенців.

Третє місце голосування - історія про Лідію Хилу та її майстерню текстилю від режисера Максима Люкова. Усе починалося з того, що після 19 років роботи на підприємстві Лідію скоротили. Жінка вирішила, що це чудова нагода почати щось своє. Вона знайшла подругу-однодумицю, з якою разом виграли грант і відкрили власну швейну майстерню у рідному Мелітополі. 

Дивіться усі відео проєкту тут: https://startbusiness.com.ua/

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: business
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.