Що таке автовишка? Що таке АГП автовишка?

29 березня 2021, 16:55
Власник сторінки
менеджер
0
34
Що таке автовишка? Що таке АГП автовишка?

Дізнайтесь, що собою представляють автовишки.

Спеціальна техніка для робіт на великій висоті. Абревіатура АГП розшифровується як «автогідропідіймач». Крім неї для робіт використовуються СПО - самохідна площадка обслуговування. Автовишки виробляються на базі вантажних автомобілів, пікапів або мікроавтобусів. Залежно від типу обладнання, здатні піднімати вантаж вагою до 300 кг на висоту до 50 метрів.

Що робить автовишка?

Якщо ви бажаєте заказати в аренду автовишку рекомендуємо звертатись в компанію ДиПи Транс https://dptrans.com.ua/arenda-avtovyishki.html, в якій ви найдете необхідну спецтехніку.

Завдяки особливій конструкції, яка складається з стріли, люльки і підйомного механізму, піднімає вантажі, обладнання або людей до місця проведення будівельних, ремонтних або рятувальних робіт. За підйом відповідає тросовий або гідравлічний механізм. Колінчаті автовишки здатні працювати не тільки у вертикальній, але і в горизонтальній площині - наприклад, уздовж фасаду будівлі.

Що потрібно враховувати при виборі?

Головні характеристики автовишки, які потрібно враховувати при оренді, - це:

  • висота підйому;
  • робочий радіус;
  • габарити базової машини, її маневреність;
  • вантажопідйомність і розміри люльки, можливість працювати двом або більше людям одночасно.

Врахування умов при яких буде працювати автовишка

Крім параметрів підйомника необхідно враховувати особливості місця проведення робіт. Наприклад, якщо мають бути фасадні роботи на висоті 10-11 м, то для цієї роботи досить автовишки з висотою підйому 12 м. Але якщо неможливо підігнати машину до стіни будівлі ближче 5 м, то буде потрібно автовишка зі стрілою 16 або 18 метрів, здатна маніпулювати з люлькою в ширшій зоні.При виборі необхідного підйомника враховується максимальна висота підйому, максимальний виліт люльки по горизонталі, а також діаграма робочої зони, розроблена для різних підйомників і комбінацій «підйомник + шасі».

У діаграмі, крім вильоту стріли, можуть враховуватися завантаження кошика і можливі варіанти розстановки опор. Крім обліку робочої півсфери підйомника необхідно правильно оцінити можливість під'їзду базового автомобіля до місця роботи. У деяких випадках навіть невелику автовишку Японську Isuzu, Корейську Daewoo не вдається виставити на потрібну позицію, з якої вона дістає до місця роботи. У таких випадках виручають підйомник на компактному самохідному шасі або причіпна вишка, якими вдається зманеврувати на тісній площадці. Існує прямо протилежне рішення цієї проблеми - використовувати велику техніку, наприклад, автовишку КАМАЗ зі стрілою 40 - 48 метрів, яка забезпечить роботу в потрібній точці, Іногда робочий майданчик не має твердого покриття, і на ноьму можуть виникнути серйозні труднощі при маневруванні машиною, аж до повної непрохідності. У такій ситуації потрібно замовляти автовишку на повно приводному шасі - всюдихід. Для роботи в закритому приміщенні - цеху, складі, краще взяти підйомник з електричною силовою установкою. Для роботи на вулиці найкращим рішенням буде машина з дизельним двигуном.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Спецтехника
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.